Κι άλλη αθώωση για τον Θωμά Λιακουνάκο – Απαλλάχτηκε και για ραντάρ της Ericsson

Του Παναγιώτη Στάθη

Αθώωση –εκ νέου– για τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, σχετικά με την υπόθεση που αφορά στην προμήθεια από το ελληνικό δημόσιο προγράμματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα αεροσκάφη βραζιλιάνικης κατασκευής, τύπου Εμπραέρ, από τη σουηδική εταιρεία Ericson, γνωστό και ως σύστημα “ιπτάμενων ραντάρ”.

Μαζί του αθωώθηκαν ο πρώην γενικός διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ.

Αθωωτική πρόταση έκανε και ο εισαγγελέας, κρίνοντας πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία.

Ωστόσο, ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο ο Χρήστος Τούμπας, αντιπρόσωπος της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer σε αεροσκάφος της οποίας τοποθετείται το ραντάρ, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, καθώς και ο καταζητούμενος από τις Ελληνικές Αρχές Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Κι άλλοι

Ο επιχειρηματίας και άλλοι 16 κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν πρόσφατα και για τη σύμβαση του συστήματος “Ηλεκτρονικός Πόλεμος της εταιρίας “ΣΟΝΑΚ”. Πρόκειται για τη σύμβαση προμήθειας Παρεμβολέων και Κέντρων Ακρόασης στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος “Ηλεκτρονικός Πόλεμος”. 

https://www.capital.gr/epikairotita/3548787/ki-alli-athoosi-gia-ton-thoma-liakounako-apallaxtike-kai-gia-rantar-tis-ericsson

To Top