Συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 35χρονη αλλοδαπή από την Πολωνία για το θάνατο 40χρονου Ροδίτη σε τροχαίο δυστύχημα.

Το τροχαίο είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μανώλη Γιωργάκη, με καταγωγή από το Παραδείσι, ο οποίος ήταν ένας εξαιρετικά πετυχημένος σεφ που εργάζονταν στο νησί μας.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο, αν και δεν εμφανίστηκε ενώπιον του η 35χρονη κατηγορούμενη, την έκρινε ένοχη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 33 μηνών.

Συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας παραστάθηκε ο κ. Δήμος Μουτάφης για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος. Ο Μανώλης Γιωργάκης, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 35χρονη υπήκοος Πολωνίας, στη 1.30 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Ρόδου Λίνδου κοντά στον κόμβο για Λαδικό. Αξιωματικοί της Τροχαίας Ρόδου που έσπευσαν στο σημείο, κατέγραψαν όλα τα δεδομένα και τις μαρτυρίες, αναζητώντας έτσι τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το νέο θανατηφόρο τροχαίο.

Ο άτυχος Μανώλης Γιωργάκης, επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του από την εργασία του.  Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε αισθήματα θλίψης και συγκίνησης σε ολόκληρη τη Ρόδο, καθώς ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα προσιτός, κοινωνικός  και αγαπητός.

https://www.rodiaki.gr/article/459837/katadikasthke-allodaph-gia-thanathforo-dystyxhma-sth-rodo

To Top