Ένοχους και σε δεύτερο βαθμό έκρινε το δικαστήριο τους τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Ροδιά τον Ιανουάριο του 2017.

Από τους τρεις κατηγορούμενους, μόνο ο 28χρονος παρέστη στη δίκη καθώς ο ένας κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε δια των πληρεξουσίων συνηγόρων του, ενώ ο 38χρονος συνέταιρος και ηθικό αυτουργό της δολοφονίας παραμένει άφαντος ως δραπέτης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο αποφάσισε να σπάσει τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον 28χρονο, κι έτσι τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικά που δεν είχαν αναγνωριστεί πρωτόδικα.

Όσον αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους, παρέμειναν τα ισόβια στον 38χρονο συνέταιρο του θύματος, ενώ μείωση ποινής αποφασίστηκε και για τον τρίτο κατηγορούμενο, καθώς του επιβλήθηκαν 10 έτη κάθειρξης, από 12 που ήταν η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχε κατηγορηθεί και μια Ηρακλειώτισσα πρώην φίλη του συνεταίρου του θύματος, ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο την αθώωσε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον άτυχο επιχειρηματία και του κατάφεραν πολλαπλά στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, έβαλαν το πτώμα στο πορτ μπαγκάζ και το πέταξαν σε ένα ρυάκι, στην ευρύτερη περιοχή της Ρογδιάς.

To Top