Την πρωτόδικη ποινή των 11 ετών κάθειρξης και 10 μηνών φυλάκισης διατηρεί με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, ο 50χρονος από τις Καλυθιές, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες πέντε κατηγορίες σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Κατά της πρωτόδικης απόφασης ο 50χρονος κατηγορούμενος είχε ασκήσει έφεση, η οποία επρόκειτο να δικαστεί χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου ωστόσο δεν εμφανίστηκε ο ίδιος ή κάποιος συνήγορός του με αποτέλεσμα η έφεσή του να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη και έτσι διατηρείται η ποινή που του έχει επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ειδικότερα για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης,  ενδοοικογενειακής απειλής, απείθειας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ο 50χρονος  δικάστηκε τον Απρίλιο του 2018 και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και φυλάκιση 10 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 50χρονος άσκησε έφεση, ωστόσο είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Το επόμενο διάστημα που ακολούθησε ο ίδιος κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, η οποία τελικά τον Γενάρη του 2021 έγινε δεκτή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου και έτσι ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι όροι αυτοί ίσχυαν έως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό (από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου) της έφεσης που έχει ασκήσει και η οποία χθες απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία καταδικάστηκε ο 50χρονος, αφορά δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2017 και σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της 46χρονης πρώην συζύγου του.

Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν στις 11 το βράδυ στις 24 Ιουλίου 2017 όταν ο 50χρονος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και αφού παραβίασε το παράθυρο μπήκε λαθραία στο ισόγειο και κρατώντας ένα μαχαίρι με μεγάλη λάμα για την κοπή κρέατος στο ένα χέρι του και ένα σιδερένιο λοστό στο άλλο.

Με αυτά στα χέρια, όρμησε στην 46χρονη προσπαθώντας να την χτυπήσει, όμως τελικά δεν τα κατάφερε καθώς η πρώην σύζυγος αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διέτρεχε, άρπαξε ένα διακοσμητικό σπαθί «σαμουράι» που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού της και το κράτησε προς τη μεριά του 50χρονου  ώστε να τον αποτρέψει να την πλησιάσει, ενώ παράλληλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Όμως ο 50χρονος, σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα δεν σταμάτησε εκεί.

Στις 26 Ιουλίου 2017,  στις 8.15 το βράδυ επί της επαρχιακής οδού Καλυθιών – Φαληρακίου εντόπισε την πρώην σύζυγό του να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο. Τότε ο κατηγορούμενος πήγε δίπλα της με το δικό του δίκυκλο και προσπάθησε να τη ρίξει από το όχημά της, σηκώνοντας το πόδι του για να την κλωτσήσει.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να ακινητοποιήσει την 46χρονη, την οποία εν συνεχεία άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στον αυχένα, στο στήθος και στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Ο ίδιος επίσης φέρεται να την απείλησε λέγοντάς της «θα σε τελειώσω εδώ που είμαστε στην ερημιά και δεν θα υπάρχουν μάρτυρες. Προχθές μου ξέφυγες αλλά σήμερα δεν γλιτώνεις. Θα σε σκοτώσω δεν έχεις μάρτυρες, είσαι μόνη σου. Ό,τι και να κάνεις, όπου και να πας, θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ. Δεν έχω να χάσω τίποτα».

Τέλος, εκείνο το βράδυ όταν κλήθηκε η αστυνομία για να τον συλλάβει ο 50χρονος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης που του έγινε από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας ελιγμούς τράπηκε σε φυγή.

Συνήγορος υπέρασπισης για τον 50χρονο είχε παρασταθεί ο κ. Νίκος Γιαννάς και υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό της πρώην συζύγου η κα Μαρία Κορακάκη.

Ο 50χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς η εν διαστάσει σύζυγός του είχε προβεί σε αρκετές καταγγελίες σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία και άλλα επεισόδια που της είχε δημιουργήσει.

Ωστόσο ο ίδιος απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται ότι έχει κάνει στην πρώην σύζυγό του και είχε αποδεχτεί μόνο την κατηγορία της απείθειας, χωρίς όμως να δώσει πειστικές εξηγήσεις ούτε και για αυτήν.

https://www.rodiaki.gr/article/468827/katheirxh-11-etwn-se-50xrono-gia-apopeira-anthrwpoktonias-ths-syzygoy-toy

To Top