Καταδίκη Αλβανού για διακίνηση κοκαΐνης

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, που επικύρωσε σχετικό πρακτικό ποινικής διαπραγμάτευσης, σε έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, που συνελήφθη από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων και της ομάδας Κ-9 τον Οκτώβριο του 2017 για μεταφορά κοκαΐνης.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη διενέργεια ελέγχου στον λιμένα της Ακαντιάς μετά τον κατάπλου πλοίου βρέθηκαν μετά από σωματικό έλεγχο στον 24χρονο και συγκεκριμένα σε τσέπη του, μια χάρτινη συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 1,1 γραμμαρίων κι εντός του εσωρούχου του μια νάυλον συσκευασία με κοκαΐνη συνολικού βάρους 103 γραμμαρίων.
Ο 24χρονος εξεταζόμενος υποστήριξε ότι είναι χρήστης κοκαΐνης κι ότι προμηθεύτηκε την προαναφερόμενη ποσότητα από αθίγγανους στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να την μεταφέρει στη Ρόδο και να την παραδώσει σε έναν τρίτο και να εξασφαλίσει τη δόση του.
Ουσιαστικά, υποστήριξε ότι ενεργούσε ως μεσάζων και ως «βαποράκι».
-Στο μεταξύ για την 4η Μαΐου 2022, αναβλήθηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της προμήθειας και κατοχής και διάθεσης κατ’ εξακολούθηση, αλλά και της ασέλγειας με ανήλικο παιδί, έναντι υλικού ανταλλάγματος, έναν 46χρονο, κάτοικο Καρπάθου.
Συγκατηγορούμενός του για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι ένας 58χρονος.
Ο 45χρονος συνελήφθη την 8η Δεκεμβρίου 2016 από άνδρες του αστυνομικού τμήματος του νησιού στο οποίο διαμένει.
Στους αστυνομικούς παρουσιάστηκε συγκεκριμένα ένα 17χρονο παιδί, μαθητής, που υποστήριξε ότι ένα μήνα ενωρίτερα ο 45χρονος ασέλγησε σε βάρος του σε κατάστημα ιδιοκτησίας του (σούπερ μάρκετ) δύο φορές, με αντάλλαγμα να τον «κεράσει» κάνναβη!!
Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας αρνήθηκε τα όσα τού αποδίδονται.
Όπως είπε, στις αρχές Νοεμβρίου 2016 γνώρισε σε ένα μπαρ τον ανήλικο ο οποίος τον πλησίασε και μίλησαν.
Τότε, όπως υποστηρίζει, του εκμυστηρεύτηκε ότι του άρεσαν οι άνδρες και του είχε πει ότι ήταν 18 ετών. Ισχυρίστηκε ότι ο φερόμενος ως θύμα φλέρταρε μαζί του και την επόμενη ημέρα μετέβη στο κατάστημά του και ήπιαν ένα ποτό.
Την ίδια ημέρα τον ρώτησε αν κάνει χρήση φούντας και όταν του απάντησε καταφατικά, όπως ισχυρίστηκε, τότε εκείνος τον κέρασε πρώτος χασίς.
Μετά το δεύτερο ποτό την ίδια ημέρα τού πρότεινε να ενεργήσει πεοθηλασμό και εκείνος δέχτηκε. Δύο μέρες μετά, όπως ισχυρίζεται, ο νεαρός μετέβη εκ νέου στο κατάστημά του και τότε εκείνος τον κέρασε ένα τσιγαριλίκι και εν συνεχεία επανέλαβε την ερωτική πράξη με τη θέλησή του.
Φεύγοντας, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, ο νεαρός του ζήτησε να προχωρήσουν τη σχέση τους και εκείνος την επόμενη ημέρα του το αρνήθηκε και έκτοτε δεν τον ξαναενόχλησε, ενώ, αυτοβούλως του παρέδωσε την μικροποσότητα κάνναβης που είχε για δική του χρήση.

To Top