Η 55χρονη είχε κριθεί ένοχη σε πρώτο βαθμό, με το δικαστήριο να της επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε χθες η υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από ταξιδιωτικό πρακτορείο της πόλης του Ηρακλείου. Κατηγορούμενη ήταν μια 55χρονη γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος-λογίστρια στην εν λόγω επιχείρηση, και η οποία φέρεται να είχε υπεξαιρέσει από το 2007 έως το 2011 τουλάχιστον 190.000 ευρώ.

Η 55χρονη είχε κριθεί ένοχη σε πρώτο βαθμό, με το δικαστήριο να της επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών, η οποία ανεστάλη. Χθες η γυναίκα κρίθηκε ένοχη και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο: Το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή, υπό τον όρο να καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ στην πρώην εργοδοσία της, ως αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσε.

Η 55χρονη καταδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό για «πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, με σκοπούμενο συνολικό όφελος και αντίστοιχα συνολική ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ», αλλά και για «υπεξαίρεση αντικειμένου συνολικής αξίας υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ».

Αν και η κατηγορούμενη ομολόγησε χθες ότι είχε υπεξαιρέσει μόνο 9.000 ευρώ, το δικαστήριο έκρινε ότι είχε προβεί από το 2007 έως το 2011 στην υπεξαίρεση τουλάχιστον 190.000 ευρώ από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να είχε υπεξαιρέσει χρηματικά ποσά με ιδιαίτερα τεχνάσματα. Όπως ανέφεραν χθες στο δικαστήριο πρώην συνάδελφοί της, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες, η γυναίκα φέρεται να διήγε πολυτελή βίο.

Η 55χρονη κρίθηκε χθες ένοχη, όπως κατηγορείτο: Το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τής επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών για καθεμία από τις δύο πράξεις. Συνολικά της επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, ποινή φυλάκισης 4 ετών. Η ποινή της ανεστάλη για τρία χρόνια υπό τον όρο να καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ στην πρώην εργοδοσία της, ως αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσε.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2020. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει τότε ένοχη την 55χρονη για «πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, με σκοπούμενο συνολικό όφελος και αντίστοιχα συνολική ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ», αλλά και για «υπεξαίρεση αντικειμένου συνολικής αξίας υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ».

Το δικαστήριο τής αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Τελικά της επέβαλε ποινή 4 ετών για καθεμία από τις δύο πράξεις. Η συνολική ποινή που της επιβλήθηκε τότε, κατά συγχώνευση, ήταν κάθειρξη 6 ετών. Ωστόσο, δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της κι έτσι παρέμεινε εκτός φυλακής.

To Top