Δολοφονία Ζέμπερη: Ομόφωνα ένοχος σε δις ισόβια ο κατηγορούμενος – Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέως.

Την καταδίκη του Μανώλη Σοροπίδη σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τη δολοφονία Ζέμπερη.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Αν και η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Δολοφονία Ζέμπερη

MEGA

Δολοφονία Ζέμπερη: Η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέως

Νωρίτερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας είχε προτείνει να καταδικαστεί όπως πρωτοδίκως ο Μανώλης Σοροπίδης, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ νεκροταφείο της Αθήνας.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να κάνει κακό. Ο κατηγορούμενος βέβαια έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο» είπε η εισαγγελέας.

Δολοφονία Ζέμπερη

MEGA

Η εισαγγελική λειτουργός, αναφερόμενη στις διαφορετικές απολογίες του κατηγορουμένου, σχολίασε: «Σε μια από τις απολογίες του κατονόμασε γνωστό δικηγόρο, ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, είχε υποθέσεις στη ΔΟΥ Πειραιά και τον έβαλε να τη φοβίσει. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε μια υπόθεση τουλάχιστον στη ΔΟΥ Πειραιά αλλά την υπόθεση είχε αναλάβει άλλος υπάλληλος».

To Top