Χαρακτηριστική ήταν και η αγόρευση της Εισαγγελέως της Έδρας, η οποία ζήτησε και την ενοχή του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως «ο κατηγορούμενος είναι χωρίς αμφιβολία ο δράστης. Ήξερε το θύμα, γνώριζε ότι ήταν επίτροπος και δεν σεβάστηκε τίποτα».

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας ο 48χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία του 59χρονου ταξιτζή στο Καπελέτο Ηλείας που σημειώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο.

Στον 48χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, οπλοφορία, οπλοκατοχή και πλημμεληματική κλοπή του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβια κάθειρξη και 11 μήνες φυλάκιση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Όπως φάνηκε, τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια της προανάκρισης και οδήγησαν αρχικά στην σύλληψή του τον Αύγουστο του 2021 ήταν τόσο ισχυρά, που παρά τη δήλωση του κατηγορούμενου περί αθωότητάς του κατά τις συνεδριάσεις  του ΜΟΔ, δικαστές και ένορκοι χρειάστηκαν μόνο δύο δικάσιμους για να αποφασίσουν ομόφωνα την ενοχή του, επιβάλλοντάς του τη μέγιστη ποινή.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, χαρακτηριστική ήταν και η αγόρευση της Εισαγγελέως της Έδρας, η οποία ζήτησε και την ενοχή του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως «ο κατηγορούμενος είναι χωρίς αμφιβολία ο δράστης. Ήξερε το θύμα, γνώριζε ότι ήταν επίτροπος και δεν σεβάστηκε τίποτα».

«Καλύτερα να είχα πεθάνει εγώ όχι αυτός»

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, περιγράφοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τη σχέση που είχε με το θύμα του, το οποίο και χαρακτήρισε τον ως «άγιο άνθρωπο».

«Ήταν άγιος άνθρωπος. Ήξερα τα πάντα, μου έλεγε τα μυστικά του. Δεν έπινε ποτέ. Με βοηθούσε και μου είχε βάλει και δικηγόρο ο συγχωρεμένος. Καλύτερα να είχα πεθάνει εγώ όχι αυτός» είπε μεταξύ άλλων ο 48χρονος, υποστηρίζοντας πως ο πραγματικός ένοχος είναι ένας ομοεθνής του ( σ.σ. υπήκοος Αλβανίας) που έφυγε από τον χωριό το βράδυ της στυγερής δολοφονίας.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε και ένα από τα αδέλφια του θύματος, που στάθηκε στο γεγονός ότι το θύμα βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη, όπως ήταν και ο μετέπειτα δολοφόνος του, τονίζοντας ότι «τον τάιζε όχι μόνο τον απασχολούσε γιατί βοηθούσε τους πάντες».

Η εξιχνίαση και τα αποδεικτικά στοιχεία της ενοχής

Η δολοφονία του άτυχου 59χρονου στις 27 Ιουλίου 2021 εξιχνιάστηκε μετά έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και το Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας.

Στις 3 Αυγούστου 2021 στην περιοχή της Μανωλάδας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν τον αλλοδαπό άνδρα, σε καφενείο, να φέρει μαζί του ταξιδιωτικό σάκο και να είναι έτοιμος για αναχώρηση από την Ηλεία. Σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα, ενώ στη συνέχεια του διενεργήθηκε σωματική έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα που αφαιρέθηκαν από την οικία του θύματος.

Όσον αφορά τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 48χρονου και τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της δίκης, από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών/Τμήμα 3ο, διαπιστώθηκε ότι το ξύλινο πόδι καρέκλας με ίχνη αίματος, που είχε ανευρεθεί κοντά στον τόπο του εγκλήματος έφερε κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά και ταίριαζε με το τμήμα, που έλειπε από την ξύλινη καρέκλα που κατασχέθηκε.

Το δίκυκλο μοτοποδήλατο που κατασχέθηκε ήταν χρώματος λευκού και έφερε όλα τα χαρακτηριστικά του μοτοποδηλάτου διαφυγής του δράστη, όπως διακριβώθηκε από την επισκόπηση των βιντεοληπτικών υλικών. Το εντύπωμα ενός εκ των υποδημάτων, που κατασχέθηκαν, προσομοίαζε σχεδόν απόλυτα με εντύπωμα που ανευρέθηκε σε χωμάτινη οδό, που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης για την διαφυγή του, μετά τη διάπραξη του αδικήματος. Από συγγενικό πρόσωπο του παθόντα αναγνωρίστηκαν τα χαρτονομίσματα δραχμής, που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου, ως ιδιοκτησίας του νεκρού- παθόντα.

 

To Top