Aπάτη “μαμούθ” εις βάρος γνωστής βιομηχανίας του Βόλου – Η απόφαση της Δικαιοσύνης

Εξαπάτησαν και επιχειρηματία αδιάβροχων ειδών

Aπάτη “μαμούθ” εις βάρος γνωστής βιομηχανίας στον Βόλο. Συγκεκριμένα μεγάλη εκτυπωτική εταιρεία στη Βιομηχανική περιοχή εξαπατήθηκε από Νιγηριανό απατεώνα, μέλος κυκλώματος και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό υποτιθέμενου προμηθευτή της 112.707 ευρώ.

απάτη

freepik

Aπάτη στον Βόλο: Πώς στήθηκε η κομπίνα σε βάρος της εκτυπωτικής εταιρείας

Σύμφωνα με το gegonota.newsη εταιρεία έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από προμηθευτή της στο εξωτερικό για την οφειλή του ποσού από την αγορά χαρτιού. Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός που στάλθηκε το μήνυμα ηταν ίδιος με αυτόν της προμηθεύτριας εταιρείας, αλλά απουσίαζε ένα γράμμα. Αντί η επωνυμία να εμφανίζεται με διπλό L στάλθηκε με μονό, αλλά δεν κίνησε υποψίες.

Ο Νιγηριανός ζήτησε τα χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμό σε τράπεζα της Βουλγαρίας, αλλά η κατάθεση δεν έγινε και αμέσως ζήτησε κατάθεση σε λογαριασμό ισπανικής τράπεζας, οπως και έγινε. Επικοινώνησαν με την προμηθεύτρια εταιρεία και την τράπεζα που η Βιομηχανία έχει τους λογαριασμούς της, εφόσον είχε γίνει η κατάθεση και διαπιστώθηκε η απάτη.

Αμέσως από την διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος υπήρξε επικοινωνία με την Ισπανική Τράπεζα, τα χρήματα του λογαριασμού των απατεώνων δεσμεύτηκαν και πιστώθηκαν στον λογαριασμό της επιχειρηματία, που έπεσε θύμα.

Ο Νιγηριανός ταυτοποιήθηκε, αλλά δεν συνελήφθη και χθες Τετάρτη καταδικάστηκε ερήμην σε 4 χρόνια φυλάκιση, για την απάτη του 2017.

Aπάτη στον Βόλο

Freepik

Εξαπάτησαν και επιχειρηματία αδιάβροχων ειδών

Στο μεταξύ ερήμην καταδικάστηκαν χθες και δύο μέλη κυκλώματος από τη Μεγάλη Βρετανία, 30 και 32 ετών αντίστοιχα, ενώ δεν βρέθηκε στο δικαστήριο ούτε το θύμα τους, που έχει χάσει 5.300 δολάρια. Οι δύο Βρετανοί εμφανίστηκαν ως στελέχη της εταιρείας που ο επαγγελματίας έκανε τις παραγγελίες του στην Κίνα και του απέσπασαν τα χρήματα σε δύο δόσεις το 2016 , αλλά προϊόντα δεν έλαβε ποτέ. Καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση ο καθένας.

To Top