Το τροχαίο σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου 2018 στους Πέυκους Λινδίων και είχε ως θύμα έναν 21χρονο.

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 23χρονο, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, για τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το καλοκαίρι του 2018 στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», ο 23χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο, ενώ παρών ήταν και ο 21χρονος σήμερα με καταγωγή από την Αλβανία, που έπεσε θύμα του τροχαίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και να διακόψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο άθλημα της πάλης.

Τροχαίο στη Ρόδο: “Τον χτύπησε ενώ το δίκυκλο βρισκόταν σε θέση «σούζας”
Το τροχαίο σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:00 στους Πέυκους Λινδίων. Ο αθλητής της πάλης Χ. Κ. οδηγώντας τη βέσπα του κατευθυνόταν από την Ε.Ο Λάρδου – Λίνδου προς τους Πεύκους όταν συγκρούστηκε μετωπικά με μια μηχανή μάρκας Yamaha, οδηγός της οποίας ήταν ο 23χρονος.

Εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο αθλητής κατέστησε σαφές ότι ο κατηγορούμενος τον χτύπησε ενώ το δίκυκλο του βρισκόταν σε θέση «σούζας» ενώ επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο ατύχημα όχι μόνο κλόνισε την υγεία του αλλά και του κόστισε στην πορεία του στο άθλημα.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να σπάσει και τα δύο ζυγωματικά του προσώπου του και να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθούν λάμες τιτανίου.

Ο αθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις χωρίς να έχει προσδιοριστεί η επάνοδός του, χάνοντας και ένα συμβόλαιο που αφορούσε τη συμμετοχή του σε αθλητικές επιδείξεις στο Λος Άντζελες, το οποίο θα του απέφερε ένα σεβαστό ποσό.

Τροχαίο στη Ρόδο: Αρνήθηκε τη “σούζα” ο 23χρονος
Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος κατέθεσε κι ένας αυτόπτης μάρτυρας ενώ ο κατηγορούμενος δε συνέφερε και πολλά στη δίκη καθώς δεν… θυμόταν.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είπε μόνο ότι το όχημα του δεν βρισκόταν σε θέση «σούζας» και ότι δεν φορούσε κράνος ενώ πιθανολόγησε ότι ούτε και ο αθλητής φορούσε κράνος.

Στον 23χρονο αποδίδεται ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση, δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του ρυθμίζοντας την ταχύτητα αυτού με βάση τις επικρατούσες συνθήκες της οδού, οδηγούσε δε τη μοτοσυκλέτα του στην μία ρόδα («σούζα»), με συνέπεια να συγκρουστεί με την κανονικώς κινούμενη σε αντίθετη κατεύθυνση βέσπα που οδηγούσε ο Χ. Κ.

To Top