Καταδίκη τοξικομανή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Ένοχος ως τοξικομανής κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 43χρονος που είχε συλληφθεί με 100 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα χασίς, δενδρύλλια κάνναβης και ναρκωτικά χάπια στην κατοχή του!

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας τον Νοέμβριο του 2018 οπότε και είχε συλληφθεί με τα ναρκωτικά ο 43χρονος. Η δίκη όμως σε πρώτο βαθμό έγινε χθες και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αναστάσιου Διάκου, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας στον 43χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο 43χρονος είχε κλειστεί στο «στόχαστρο» του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το φθινόπωρο του 2018 και στις 14 Νοεμβρίου το απόγευμα, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του.

 

 

Εκεί παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του:
– Ηρωίνη βάρους 100,1 γραμμαρίων
– Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 20,1 γραμμαρίων
– 4 φυτά κάνναβης σε φάση ανάπτυξης, τα οποία καλλιεργούσε σε αύλειο χώρο του σπιτιού
– 5 ναρκωτικά δισκία
– Ζυγαριά ακριβείας
– Το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, τα χρήματα, και η ζυγαριά κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του.

Ο 43χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εισαγωγής του στον ΟΚΑΝΑ για θεραπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος είχε αρνηθεί απολογούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε δηλώσει ότι τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς είναι εξαρτημένος.

Μάλιστα ο ίδιος είχε προσκομίσει και σχετική πραγματογνωμοσύνη ενώ υπέστη και ένα μικρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Ο 43χρονος συγκεκριμένα για τα 100 γραμμάρια ηρωίνης είχε δηλώσει ότι τα προμηθεύτηκε από αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής ο οποίος έφευγε από το νησί μας και του τα πούλησε σε συμφέρουσα τιμή έναντι 2.000 ευρώ.

Μάλιστα συμφώνησαν, επειδή ο 43χρονος δεν είχε τα χρήματα, να μαζέψει και να του δώσει τώρα τα μισά και αργότερα τα υπόλοιπα.
Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 43χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους.

To Top