Κως: Ένοχοι δύο νεαροί για 3 κιλά κάνναβης – Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το 2019, καταδικάστηκαν το 2023

Ένοχοι κρίθηκαν την Τρίτη (14/2) από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) ένας 24χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής για τα 3.115 γραμμάρια κάνναβης που είχε εντοπιστεί στην κατοχή τους!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Ροδιακή, πρόκειται για υπόθεση που εξιχνιάστηκε το καλοκαίρι του 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και δικάστηκε χθες με τους δύο άνδρες να κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε μόνο ο 24χρονος Έλληνας, ενώ ο αλλοδαπός δικάστηκε ωσεί παρών. Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) έκρινε ένοχους και τους δύο άνδρες, όμως στον 24χρονο Έλληνα αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά: της μετεφηβικής ηλικίας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Σε ό,τι αφορά τον αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι στις 4 Ιουνίου 2019, το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού σε αποθήκη επιχείρησης και διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος Έλληνας απέκρυπτε ακατέργαστη κάνναβη.

Συγκεκριμένα είχαν βρεθεί και κατασχεθεί:

  • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 3 κιλών και 115 γραμμαρίων τοποθετημένη σε έντεκα ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες
  • Μεθαμφεταμίνη (MDMβάρους 4,7 γραμμαρίων
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Το χρηματικό ποσό των 425€

Από την προανάκριση που έγινε για την υπόθεση προέκυψε και η εμπλοκή του αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής και έτσι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος και των δύο ανδρών, παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

To Top