Δύο χρόνια σε Γεωργιανό για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών

Ένοχος με δύο ελαφρυντικά κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 31χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικής ουσίας στις φυλακές της Κω.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και επέβαλε στον 31χρονο ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 29 Ιανουαρίου 2015 λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα την καταδίωξη του αγνώστου –μέχρι τότε- άνδρα από τη φρουρά των φυλακών χωρίς όμως να καταφέρουν να τον συλλάβουν.

Πιο συγκεκριμένα στις 2. 20 το μεσημέρι η εξωτερική φρουρά των φυλακών της Κω εντόπισε έναν άνδρα να έχει πλησιάσει το κτήριο του σωφρονιστικού ιδρύματος. Μόλις οι άνδρες της φρουράς άρχισαν να κινούνται προς το μέρος του, ο άγνωστος άφησε στο έδαφος ένα δέμα και τράπηκε σε φυγή.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως το δέμα περιείχε 95 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος του άγνωστου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κω και στις 2 Φεβρουαρίου 2015 εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 31χρονος από τη Γεωργία ως ο άνθρωπος που έριξε το πακέτο με τα ναρκωτικά.

Πάντως, ο 31χρονος εξ αρχής αρνείται την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ισχυρίζεται πως όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα που έλαβε από τον 32χρονο συγκατηγορούμενό του ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Κω.

Ο 32χρονος του είχε πει, ότι κάποιος τρίτος θα του φέρει ένα πακέτο και να του το μεταφέρει στη φυλακή. Όταν ο 31χρονος τον ρώτησε τι περιέχει το πακέτο, ο κρατούμενος του είχε πει ότι επρόκειτο για ένα κινητό τηλέφωνο.

Πράγματι το πακέτο εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού του 31χρονου – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται – όπου κάποιος το είχε πετάξει και άρχισε να το περιεργάζεται και τότε αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά για αυτό και αποφάσισε να μην το πάρει στη φυλακή.

Ωστόσο, στη συνέχεια δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από τον 32χρονο και έναν ακόμη έγκλειστο και έτσι αναγκάστηκε να το κάνει και μάλιστα έγινε αντιληπτός από τους φρουρούς των φυλακών.
Η υπόθεση εισήχθη για εκδίκαση στις 15 Φεβρουαρίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (Μεταβατική έδρα Κω).

Ωστόσο, ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε ο 31χρονος κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να δικαστεί ωσεί παρών και να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο καταδικασθείς στη συνέχεια, προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του έως την εκδίκαση από το Εφετείο της υπόθεσής του, αίτημα το οποίο τον Μάρτιο του 2022 και έγινε αποδεκτό, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Απερρίφθη η έφεση 29χρονου για φθορές σε αυτοκίνητα

Για φθορές που είχε προκαλέσει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Ρόδου αλλά και κλοπές κατηγορείται 29χρονος που δικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2018 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για αυτή την υπόθεση και του είχε επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις του 29χρονου που είχαν συνεκδικαστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο και είχε μετατρέψει τις κατηγορίες σε απλή κλοπή και φθορά κατ’ εξακολούθηση επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Κατά της απόφασης αυτής ο 29χρονος άσκησε έφεση η οποία όμως στις 15 Μαρτίου 2023 απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ως ανυποστήρικτη.

Για την πρώτη υπόθεση ο 29χρονος είχε συλληφθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. καθώς είχε προκαλέσει σοβαρές φθορές σε 4 σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Αγίου Φραγκίσκου όπως επίσης και στην οθόνη ηλεκτρονικού μηχανήματος που διατηρεί ο δήμος της Ρόδου στην ίδια περιοχή και το οποίο χρησιμεύει για την ενοικίαση μοτοποδηλάτων.

Ο 29χρονος είχε έρθει στη Ρόδο 10 μέρες πριν από τη σύλληψή του, από άλλη περιοχή της Ελλάδος και επειδή ήταν μόνος του προκάλεσε τις φθορές.

Ο ίδιος, που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει δύο κλοπές από κυλικεία στην πόλη της Ρόδου αφαιρώντας χρήματα καθώς και ότι παραβίασε γραφείο αθλητικού συλλόγου με σκοπό την κλοπή.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία κατηγορούνταν αφορούσε την κλοπή 100 ευρώ από καφενείο της πόλης της Ρόδου τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου 2018.

To Top