Χρυσαφικά αξίας 6.000 ευρώ αφαίρεσε 33χρονος από το σπίτι του αδελφού του στη Ρόδο.

Ο 33χρονος συνελήφθη και μάλιστα την κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία αλλά και ναρκωτικές ουσίες!

Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα σε χωριό της ανατολικής πλευράς της Ρόδου και καταγγέλθηκε στις 23 Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου το οποίο και διαλεύκανε την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 33χρονος επισκέφθηκε το σπίτι του αδελφού του και αφαίρεσε από εκεί διάφορα τιμαλφή συνολικής αξίας 6.000 ευρώ. Όταν διαπιστώθηκε η κλοπή και καταγγέλθηκε, αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έκαναν έρευνα στο σπίτι του 33χρονου όπου και εντόπισαν τα κλοπιμαία, 1,18 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα ναρκωτικό χάπι. Τα τιμαλφή κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους, όπως επίσης κατασχέθηκαν και οι ναρκωτικές ουσίες.

Σε ό,τι αφορά τον 33χρονο, συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κλοπή αλλά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, στο οποίο ο αδελφός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 33χρονου για την κλοπή των χρυσαφικών.

Έτσι, το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία της κλοπής τον 33χρονο κρίνοντάς τον αθώο και τον καταδίκασε μόνο για τα ναρκωτικά σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή. Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 33χρονος ισχυρίστηκε πως δεν είχε συναίσθηση του τι έκανε διότι νωρίτερα από την κλοπή είχε πάρει ναρκωτική ουσία.

Επίσης, εξήγησε στο δικαστήριο πως τα τιμαλφή είναι οικογενειακά κειμήλια και ανήκουν και στα δύο αδέλφια, όμως ο 33χρονος έχει ζητήσει από τον αδελφό του να του τα φυλάξει έως ότου καταφέρει να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 33χρονο παραστάθηκε στο δικαστήριο ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 33χρονο παραστάθηκε στο δικαστήριο ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

To Top