Ένοχος για έξι αδικήματα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 24χρονος που συνελήφθη προχθές βράδυ στην πόλη της Ρόδου, μετά από καταδίωξη των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, στον 24χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 125 ημερησίων μονάδων προς 2 ευρώ την ημέρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της συμμετοχής και της ολοκλήρωσης του καταδικασθέντος, σε πρόγραμμα απεξάρτησης κλειστού τύπου του ΚΕΘΕΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο 24χρονος έχει χρονικό διάστημα ενός μηνός προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ενώπιον του δικαστηρίου χθες, απολογούμενος, ο 24χρονος δήλωσε πως δεν θυμάται και πολλά από αυτά που είχαν συμβεί την προηγούμενη ημέρα, καθώς βρισκόνταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είχε καταναλώσει συνολικά 15 ναρκωτικά χάπια και ηρωίνη με αποτέλεσμα να μην έχει συναίσθηση του τι έκανε. «Τα έκανα όλα πάνω στον πανικό μου! Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους αστυνομικούς και εσάς (το δικαστήριο) αλλά και τους γονείς μου, είμαι πολυτοξικομανής» είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος.

Ο 24χρονος εξήγησε ότι βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν ήταν δικό του αλλά ενός φίλου του και για αυτό δεν γνώριζε κάτι και για το τσεκούρι που υπήρχε μέσα στο όχημα.

Όπως είναι γνωστό, αλλά και σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών χθες στο δικαστήριο όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5 το απόγευμα προχθές Τετάρτη 19 Απριλίου. Οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν σε περιπολία και κινούνταν από την πλατεία Ελευθερίας προς την Ψαροπούλα.

Ο 24χρονος οδηγώντας ένα αυτοκίνητο κινούνταν προς την Παλιά Πόλη και περίπου έξω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού έκανε προσπέραση κινούμενος με αυξημένη ταχύτητα. Άμεσα οι αστυνομικοί έκαναν αναστροφή και τον ακολούθησαν με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν.

Ο 24χρονος περνώντας από την πλατεία Κύπρου, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είχαν βάλει σειρήνα για να σταματήσει, πήγε προς την Ακαδημία και στην οδό Αμμοχώστου επιχείρησε να εισέλθει σε μονόδρομο. Εκεί όμως τράκαρε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί αφού βγήκαν έξω από το δικό τους όχημα προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Ο 24χρονος, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, προσπάθησε να κινήσει το αυτοκίνητό του βάζοντας αρχικά όπισθεν και στη συνέχεια πρώτη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά στο πόδι και τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα που οδηγούσε ο 24χρονος βρέθηκε ένα τσεκούρι, αλλά και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης και κάνναβης). Επίσης, μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, σε βάρος του 24χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση, ποινή φυλάκισης 6 μηνών για απείθεια, ποινή φυλάκισης 8 μηνών για βία κατά υπαλλήλων, 50 ημερήσιες μονάδες προς 2 ευρώ την ημέρα για όλως ελαφρά σωματική βλάβη (σε βάρος των αστυνομικών), ποινή φυλάκισης 4 μηνών για κατοχή ναρκωτικών, ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 100 ημερήσιες μονάδες προς 2 ευρώ την ημέρα για παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 125 ημερησίων μονάδων προς 2 ευρώ την ημέρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της συμμετοχής και της ολοκλήρωσης του καταδικασθέντος, σε πρόγραμμα απεξάρτησης κλειστού τύπου του ΚΕΘΕΑ.

To Top