Χανιά: Ποινή φυλάκισης 16 μηνών επειδή τραυμάτισε τον αδελφό του με αλυσοπρίονο

Του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να πλησιάζει στα 100 μέτρα την οικογένεια του αδελφού του.

Ποινή 36 μηνών με αναστέλλουσα ισχύ αλλά και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στον άνδρα που τραυμάτισε τον αδελφό του με αλυσοπρίονο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τοπικός τύπος, ο Χανιώτης συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη μετά το ενδοοικογενειακό αυτό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Χώρα.

Ειδικότερα, τα δύο αδέλφια αλληλομηνύθηκαν με αποτέλεσμα να δικαστούν ταυτόχρονα στο πλαίσιο του αυτοφώρου την Παρασκευή, με τη συνήγορο του τραυματία, Μαρία Νταντινάκη, να σημειώνει ότι ο δράστης θα έπρεπε να παραπεμφθεί για κακούργημα, αφού η επίθεση με αλυσοπρίονο συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο με αναστέλλουσα ισχύ τον αδελφό με το αλυσοπρίονο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να πλησιάζει στα 100 μέτρα την οικογένεια του αδελφού του. 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα δυο αδέρφια έχουν διαφορές περιουσιακής φύσεως που αφορούν συγκεκριμένο ακίνητο, σε εξωτερικό χώρο του οποίου υπάρχουν τα δέντρα που έγιναν αφορμή για το παρ’ ολίγον τραγικό περιστατικό.

υπόθεση ασέλγειας

freepik

Τραυμάτισε τον αδελφό του με αλυσοπρίονο: Τι είπαν οι δύο κατηγορούμενοι

Όπως υποστήριξε ο τραυματίας, «είδα κάτω την κόρη μου σε κρίση πανικού. Ακούω και τον θόρυβο και βλέπω ότι έκοβε τα δέντρα. Τα δέντρα ήταν σε ένα κομμάτι που το είχα αγοράσει εγώ. Τα δέντρα τα φρόντιζα, τα κλάδευα. Ήταν τέλεια. Το κάθε δέντρο θέλει το δικό του κλάδεμα. Αυτό δεν ήταν κλάδεμα ήταν καταστροφή. Τα έκοβε. Του λέω τι κάνεις εκεί; Και τότε γύρισε και με χτύπησε με το αλυσοπρίονο. Βρισκόταν σε μια κατάσταση αμόκ. Κάλεσα την αστυνομία και όσο περίμενα την αστυνομία αυτός συνέχιζε το έργο του, πήγε πίσω και έκοψε και τη ροδιά, την κατέστρεψε».

Από τη μεριά του ο δράστης, υποστήριξε πως απλώς κλάδευε για να είναι τα δέντρα περιποιημένα επειδή το καλοκαίρι θα πάνε εκεί να παίξουν τα εγγόνια του. «Ο αδερφός μου προσπάθησε να με σκοτώσει. Είχα αποφασίσει να τα κλαδέψω. Την ώρα που κλάδευα, με τράβηξε πήγε να με σκοτώσει. Εγώ αυτά τα δέντρα πρέπει να τα κλαδέψω, και μόλις τελειώσουμε από ΄δω θα ξαναπάω» ενώ ερωτηθείς από το Δικαστήριο πώς πήγε να τον σκοτώσει, απάντησε πως «ήρθε εκείνη την ώρα από πίσω μου και με τράβηξε» σημειώνοντας ότι αν δεν ήταν έμπειρος και δεν προλάβαινε να κλείσει το αλυσοπρίονο, θα είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Σημειώνεται πως ο τραυματίας αδερφός αθωώθηκε από το δικαστήριο.

To Top