Χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από σπίτι στη Λέρο 36χρονος και 35χρονος οι οποίοι καταδικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) σε φυλάκιση 3 ετών έκαστος με τριετή αναστολή.

Το αδίκημα που «βάραινε» τους δύο άνδρες αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενό τους ήταν κλοπή άνω των 120.000 ευρώ από κοινού.

Το δικαστήριο με την απόφασή του έκρινε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου, Κώστα Ασλάνη και Ιωάννη Μπαρουξή μετέτρεψε την κατηγορία για τον 36χρονο και τον 35χρονο σε κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και επέβαλε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή στον κάθε έναν.

Στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κλοπή είχε καταγγελθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2016 στο αστυνομικό Τμήμα Λέρου και σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλωθεί, ξημερώματα της ίδιας ημέρας άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κατοικία και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό (περίπου 21.000 ευρώ) και τιμαλφή (αξίας περίπου 100.000 ευρώ) σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση από την αστυνομία από την οποία και προέκυψε ότι φερόμενοι ως δράστες ήταν ο 36χρονος και ο 35χρονος.

Σε βάρος των δύο ανδρών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Κω για κλοπή από κοινού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και 8 Μαΐου 2017 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για τα περαιτέρω.

To Top