Βόλος: Στη φυλακή 8 από τους 36 κατηγορούμενους για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τον Μάιο του 2017

Εννέα αθωώθηκαν και στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν ποινές από 12-18 μήνες με τριετή αναστολή, αλλά και επιβολή προστίμων από 150-3.500 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 8 από τους 36 κατηγορούμενους στα αιματηρά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου το 2017 μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, πριν από έξι χρόνια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤεννέα αθωώθηκαν και στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν ποινές από 12-18 μήνες με τριετή αναστολή, αλλά και επιβολή προστίμων από 150-3.500 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται, ότι τα επεισόδια έγιναν στις 6 Μαΐου 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και η δίκη ολοκληρώθηκε έπειτα από έξι διακοπές της διαδικασίας ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκαν οι ποινές. 

Επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου

Unsplash

Επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου το 2017: Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται

Συνολικά οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 36 κατηγορούμενοι από διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων βέβαια και ο Βόλος, ήταν βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση, από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα, ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα τρίτων, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Το χρονικό της ντροπής

Μάχες «σώμα με σώμα» εξελίχθηκαν μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό υποχρέωσε τις περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων και να εκκενώσουν τμήμα της κερκίδας.

 

Ένας από τους λόγους που προκάλεσε την ένταση, ήταν η προσπάθεια φιλάθλων να εισέλθουν στο γήπεδο, χωρίς να διαθέτουν εισιτήρια.

Τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κορυφώθηκαν στην αερογέφυρα που ενώνει εξέδρες του σταδίου. Κι εκεί δυστυχώς είδαμε πραγματικά εικόνες ντροπής.

To Top