Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης και το Δικαστήριο την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών χωρίς αναστολή.

Εμβρόντητο το δικαστήριο με το οικογενειακό δράμα δύο ηλικιωμένων στο Βόλο, θύματα άγριων ξυλοδαρμών από την ίδια τους την κόρη.

Η  43χρονη γυναίκα, φωνάζει, βρίζει, απειλεί και χτυπάει τον ηλικιωμένο πατέρα της, προκειμένου να της δίνει χρήματα για τη δόση της. Για τον ίδιο λόγο πούλησε την τηλεόραση που είχε η οικογένεια στο σαλόνι. 

Στο Δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι η γυναίκα έχει έναν αδελφό που εκτίει ποινή φυλάκισης, γιατί είναι χρήστης ηρωίνης, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη μια κόρη, που είναι γιατρός, παντρεμένη με επιστήμονα και έχουν δύο παιδιά.

Η 43χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής μετά από καταγγελία των γονέων της στην Αστυνομία και κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, εξύβριση και κλοπή.

Ο 81χρονος πατέρας της γυναίκας κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και είπε ότι το βράδυ του Σαββάτου η κόρη του πούλησε την τηλεόραση που είχε η οικογένεια στο σαλόνι, ενώ στο παρελθόν έκανε το ίδιο πράγμα άλλες δύο φορές. Η αξία της συσκευής ήταν 900 € και είπε ότι την είχαν αγοράσει πριν μερικά χρόνια.

Οικογενειακό δράμα δύο ηλικιωμένων: «Ντρέπομαι τη γειτονιά»

«Μαλώνουμε κάθε μέρα, ζητάει κάθε μέρα 25-30 € και αν δεν τα πάρει, φωνάζει, απειλεί και βρίζει, με αποτέλεσμα να ξεσηκώνει τη γειτονιά. Δεν αντέχουμε άλλο τις φασαρίες», είπε στο Δικαστήριο ο ηλικιωμένος άνδρας. Αν και δεν το κατέθεσε, παραδέχτηκε ότι η κατηγορούμενη απειλεί ότι θα σκοτώσει τους γονείς της και θα κάψει το σπίτι αν δεν της δώσουν χρήματα. «Της δίνω χρήματα, γιατί ντρέπομαι τη γειτονιά που κάθε μέρα ακούει φωνές, βγαίνει στα παράθυρα και ρωτάει αν θέλουμε βοήθεια. Δεν είναι ζωή αυτή. Της είπα να φύγει από το σπίτι και μου είπε εσύ να φύγεις», κατέθεσε σε κατάσταση απελπισίας ο μάρτυρας. Επίσης είπε ότι η γυναίκα, όταν δεν της δίνουν χρήματα, κλωτσάει καρέκλες, μάλιστα έσπασε μια στην κουζίνα, όπως και το κινητό της μητέρας της, που ήθελε να το πουλήσει για να βγάλει χρήματα… Ο 81χρονος είπε ακόμη ότι την περασμένη Πέμπτη η 43χρονη πήρε την τσάντα της μητέρα της για τα βρει χρήματα. Ο ίδιος πήγε να την πάρει πίσω, αλλά τον κλώτσησε και τον έγδαρε με τα νύχια της, προκαλώντας του μώλωπες. Ερωτηθείς σχετικά τι θέλει τα χρήματα η κόρη του κάθε μέρα, ο μάρτυρας εκτίμησε ότι παίρνει ουσίες και είπε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και 15 ημέρες.

Τρομοκρατήθηκαν τα εγγόνια της

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το magnesianews.gr,  κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας η 63χρονη μητέρα της κατηγορούμενης, που είπε ότι την Κυριακή ήταν με τα δύο εγγονάκια της (παιδιά της άλλης κόρης της που απουσίαζε με τον σύζυγό της εκτός Βόλου) και όταν επέστρεψαν στο σπίτι μετά το μπάνιο, άκουσε φωνές από το σπίτι, με αποτέλεσμα τα παιδιά να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να κλαίνε. «Ζητάει συνεχώς λεφτά για να παίρνει φάρμακα. Έχω ένα μαγαζί που δεν δουλεύει και δεν υπάρχουν χρήματα να της δίνω κάθε μέρα. Βρίζει εμένα και τον πατέρα της, μας προκαλεί ανησυχία με τη συμπεριφορά της», είπε η μητέρα της κατηγορούμενης. Η ίδια τόνισε ότι η κόρη της είναι εξαρτημένη σε ουσίες και έχει μπει σε κλινική αποτοξίνωσης.

Οικογενειακό δράμα δύο ηλικιωμένων

Pixabay

«Αυτοί ξεκινούν τις φασαρίες»

Η κατηγορούμενη κατέθεσε ότι είναι τοξικομανής εδώ και χρόνια, παραδέχτηκε ότι πούλησε την τηλεόραση για 50 €, αλλά όχι για να πάρει ναρκωτικά, αλλά εσώρουχα και μια κρέμα από το φαρμακείο για τα έντομα με τα οποία έχουν πρόβλημα. Επίσης κατήγγειλε τους γονείς της ότι της φωνάζουν συνεχώς, την βρίζουν «πρεζόνι θα πεθάνεις» και η συμπεριφορά τους έχει ξεφύγει, καθώς αυτοί ξεκινούν τις φασαρίες.

Η γυναίκα, κατέθεσε επίσης ότι κάνει χρήση μόνο κάνναβης κάθε 3-4 ημέρες, δεν είναι πολύ εξαρτημένη (αν και παλιότερα έκανε χρήση ηρωίνης, αλλά ξέφυγε). Σε ερώτηση του Δικαστηρίου αν θα σταματήσουν τα προβλήματα, η 43χρονη είπε ότι από χθες θα έφευγε από το σπίτι και θα πήγαινε να μείνει με τον σύντροφό της και για να καλύψει τις ανάγκες της θα αναζητήσει δουλειά.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης και το Δικαστήριο την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών χωρίς αναστολή, καθώς είχε παλιότερη καταδίκη για φορολογικό αδίκημα, με δικαίωμα έφεσης, που έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να δικαστεί στο Εφετείο.

To Top