Ένοχη η 74χρονη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την 10χρονη Nelina – Παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 10χρονη που διασταύρωνε στην Πάφο τον Νοέμβριο του 2019 – 17 Ιουλίου αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής

Ένοχη έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου 74χρονη κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου αναφορικά με θανατηφόρο δυστύχημα το 2019 κατά το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα η 10χρονη Nelina Fakliska.

Advertisement

Το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία έκρινε πλήρως αξιόπιστη την ανακριτική ομάδα που διερευνούσε το τροχαίο, ενώ έκρινε όπως αναφέρθηκε, αναξιόπιστο ιδιώτη εμπειρογνώμονα.

Η 74χρονη είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, στην οποία απάντησε μη παραδοχή.

Η μικρή μαθήτρια, παιδί Βούλγαρων μεταναστών του Δημοτικού  Σχολείου «Πεύκιος Γεωργιάδης» επιχείρησε το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου 2019 να διασταυρώσει την λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου.

 

Αυτοκίνητο που οδηγούσε η 70χρονη τότε, με κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο του Νοσοκομείου προς την λεωφόρο Μεσόγης, παρέσυρε την 10χρονη, η οποία διασταύρωνε εκείνη την στιγμή την λεωφόρο χρησιμοποιώντας διάβαση πεζών ελεγχόμενη με φώτα τροχαίας.

Το δικαστήριο αφού έκρινε ένοχη την οδηγό του οχήματος όρισε όπως στις 17 Ιουλίου γίνουν αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής της.

To Top