Μονεμβασιά: Δις ισόβια για τον 53χρονο “μακελάρη” που παρέσυρε και σκότωσε δύο συντοπίτες του

«Αποδείξαμε ότι ο αυτοτελής ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι κατά τη στιγμή τέλεσης των πράξεων βρισκόταν υπό την επήρεια ψυχωσικού επεισοδίου που του απέκλειε την ικανότητα προς καταλογισμό, ήταν έωλος και σαθρός» ανέφερε ο συνήγορος ενός εκ των δύο θυμάτων, Χρήστος Πλειώτας..

Σε ποινή κάθειρξης δις ισοβίων καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης ο 53χρονος ο οποίος το Μάιο του 2022 σκόρπισε το θάνατο, ρίχνοντας από τη μηχανή τους δύο συντοπίτες του 77χρονους στη Μονεμβασιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το spartanews.gr, ο 53χρονος κρίθηκε ένοχος ενώ δεν αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

«Η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα σε πρώτο βαθμό και η ομόφωνη απόφαση ήταν να επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του κατηγορουμένου. Δις ισόβια δηλαδή. Επίσης του επιβλήθηκε συνολική ποινή 3 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης, της σωματικής βλάβης εξ αμελείας κατά συρροή και της απείθειας» δήλωσε ο συνήγορος ενός εκ των δύο θυμάτων, Χρήστος Πλειώτας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλειώτας, «δικαιώθηκε ο αγώνας της υπεράσπισης από την πλευρά της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ένα έγκλημα που έλαβε χώρα με ιδιαίτερη σκληρότητα και αποδείξαμε ότι ο αυτοτελής ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι κατά τη στιγμή τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων βρισκόταν υπό την επήρεια ψυχωσικού επεισοδίου που του απέκλειε την ικανότητα προς καταλογισμό της πράξεως του, ήταν έωλος και σαθρός».

 

Μονεμβασιά: Το χρονικό του τροχαίου

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, η ώρα ήταν περίπου 10 το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαΐου 2022. Ο 52χρονος οδηγός του λευκού οχήματος με την φονική πορεία, χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα και παρέσυρε τους δύο ηλικιωμένους, που επέβαιναν στο μηχανάκι και επέστρεφαν στα σπίτια τους, στο 67ο χλμ Τάραψας – Μονεμβασιάς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και ένα τέταρτο αργότερα εμφανίστηκε και πάλι παρασύροντας τουλάχιστον για 200 μέτρα, τον συνοδηγό της μοτοσικλέτας που βρισκόταν πεσμένος στην άκρη του δρόμου, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Τον έναν από τους δύο ανθρώπους τον έσυρε μέχρι 150-200 μέτρα απόσταση από εδώ, κάπου ξέφυγε από το αυτοκίνητο ο άνθρωπος, πήγαν να του δώσουν οι περίοικοι τις βοήθειες, ξαφνικά γύρισε ο 50χρονος με μεγάλη ταχύτητα και πήγε στον άλλον άνθρωπο.

Ο 52χρονος, συνέχισε την ξέφρενη πορεία του ενώ ακολούθησε η καταδίωξη του, με τους Αστυνομικούς να τοποθετούν περιπολικό και όχημα ιδιώτη στη μέση του δρόμου, τα οποία προσπάθησε να εμβολίσει ο ίδιος, ωστόσο τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

To Top