Φρίκη στη Φθιώτιδα: Ποινή κάθειρξης 23,5 ετών σε 60χρονο που βίαζε τις ανήλικες κόρες του

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσαν δύο ανήλικα κορίτσια στα χέρια του πατέρα τους, ο οποίος επί σειρά ετών κακοποιούσε τις κόρες του και την καρκινοπαθή σύζυγό του (όσο ήταν εν ζωή). Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 23,5 ετών.

Η φριχτή  ιστορία αναβίωσε για δύο αδελφές πολύτεκνης οικογένειας σε χωριό του Δομοκού το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο 60χρονος άνδρας ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, αρνείται τα πάντα, τόσο περί βιασμού κατ’ εξακολούθηση ή τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικες, εκ των οποίων η μία δεν είχε συμπληρώσει ούτε τα 12 έτη καθώς και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ο πατέρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου σε κάθειρξη 24 ετών με εκτιόμενη ποινή τα 20 έτη, ενώ και το Εφετείο Λαμίας επέβαλε ποινή κάθειρξης 23 ετών και έξι μηνών, με την ίδια διάρκεια παραμονής στη φυλακή.

Για την μεγαλύτερη από τις δύο αδελφές, η φρίκη ξεκίνησε από την ηλικία των 7 ετών, όταν ο 60χρονος άρχισε να την χαϊδεύει και να την αναγκάζει σε ανάρμοστες πράξεις, ενώ ξεκίνησε να την βιάζει πριν γίνει 12 ετών χρησιμοποιώντας και απειλές, σε περίπτωση που μιλούσε σε κάποιον για όσα έκανε.

Όπως αναφέρει το lamiarerport, κάποια στιγμή στο στόχαστρο του «τέρατος» μπήκε και η άλλη κόρη του (5ο κατά σειρά παιδί και 3ο κορίτσι της οικογένειας), η οποία σε ηλικία 12 – 14 ετών, αντιμετώπισε πολλές φορές τις επιθέσεις του, χωρίς να υποκύψει. Μάλιστα το κορίτσι αναγκάστηκε σε ηλικία 16,5 ετών να φύγει από το σπίτι γιατί δεν άντεχε άλλο.

Εκείνη την περίοδο και η μεγαλύτερη αδελφή της προσπάθησε να σταματήσει τον πατέρα της από το να την βιάζει και την έδιωξε από το σπίτι.

Η μικρότερη αδελφή έσπευσε να την βοηθήσει και να την πάρει μαζί της, όμως ενώ βρίσκονταν στη στάση του λεωφορείου, ο κατηγορούμενος έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω τους για να τις σταματήσει. Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα του Κέντρου Υγείας Δομοκού, τα κορίτσια τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό αυτό, ο κατηγορούμενος το περιέγραψε ως ατύχημα, χωρίς να πείσει το Δικαστήριο. Ο 60χρονος δεν έπεισε ούτε για τις καταγγελίες που ανέφεραν ότι τα παιδιά του κοιμόντουσαν σε αχυρώνες και στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η συμπεριφορά του εκδηλωνόταν ακόμη και στην καρκινοπαθή γυναίκα του, μετά τον θάνατο της οποίας τα προβλήματα εντάθηκαν. Τα παιδιά κατέθεσαν ότι την χτυπούσε ακόμη και όταν γνώριζε για την αρρώστια της, ενώ εκείνα τα ανάγκαζε να ζητιανεύουν, καθώς δεν τους παρείχε ούτε τα βασικά για την διαβίωσή τους.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και γείτονας της οικογένειας, ο οποίος όταν τα παιδιά του εκμυστηρεύτηκαν τα όσα βίωναν, τα πήρε με το αυτοκίνητό του και τα πήγε να καταθέσουν στην Ασφάλεια Λαμίας.

To Top