Λάρισα: Κάθειρξη 6 ετών στο πρώην ανώτερο στέλεχος εκπαίδευσης για τον βιασμό της καθηγήτριας

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων στον 63χρονο, πρώην ανώτερο στέλεχος εκπαίδευσης, για την πράξη του βιασμού (σ.σ. η πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας «απορροφήθηκε» στην πράξη του βιασμού) που φέρεται να τέλεσε σε βάρος της 46χρονης, σήμερα, καθηγήτριας το φθινόπωρο του 2021.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 στον Αγιοκάμπο Λάρισας, όταν ο κατηγορούμενος, σ βρίσκονταν μέσα στο όχημα του μαζί με την 46χρονη όταν εξανάγκασε την γυναίκα, σε σεξουαλικές πράξεις χρησιμοποιώντας τη δύναμη του με τη γυναίκα να αντιδρά και να του ζητά, κλαίγοντας – όπως αναφέρει το κατηγορητήριο- να σταματήσει.
Η δίκη σήμερα ξεκίνησε με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας η οποία πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και μετά τις αγορεύσεις πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, το δικαστήριο αφού συσκέφτηκε αποφάσισε ομόφωνα (7-0) την ενοχή του κατηγορουμένου επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών και ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τέλος, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον 63χρονο να είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η δίκη διεξήχθη καθ’ όλη τη διάρκεια της, κεκλεισμένων των θυρών.

To Top