Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι οι 2 από τους 3 αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή τον Μάρτιο του 2021.Αθωώθηκε ο τρίτος αστυνομικός  καθώς δεν προέκυψε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας.

Υιοθετήθηκε η πρόταση της Εισαγγελέα για την υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός νεαρού φοιτητή από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τον Μάρτιο του 2021 και οι δύο από τους τρεις ένστολους κρίθηκαν ένοχοι.

Συγκεκριμένα το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον έναν αστυνομικό σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τον δεύτερο σε έναν χρόνο με αναστολή. Ο τρίτος αστυνομικός αθωώθηκε, καθώς δεν προέκυψε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας.

Σημειώνεται πως η εισαγγελική πρόταση αφορούσε την κατηγορία για βασανιστήρια στον πρώτο αστυνομικό και την συνεργεία σε αυτά στους άλλους δύο.

“Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό” είπε ο Αλέξανδρος, μιλώντας στο Attica.

«Θα ήλπιζα ότι αυτή η απόφαση σηματοδοτεί έναν περιορισμό της αστυνομικής αυθαιρεσίας, ωστόσο οι δικαστικές εξελίξεις των υπόλοιπων περιπτώσεων αυθαιρεσίας, όπως είναι ο βασανισμός του Βασίλη Μάγγου και η δολοφονία των Κώστα Φραγκούλη και Νίκου Σαμπάνη δεν προμηνύουν κάποια σημαντική αλλαγή στην ατιμωρησία που απολάμβαναν οι αστυνομικοί που έκαναν της αυθαιρεσίες», συμπλήρωσε. 

Υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτητή από αστυνομικούς: Το χρονικό 

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού του νεαρού από τους αστυνομικούς είχε συμβεί στις 7 Μαρτίου το 2021, εν μέσω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού και είχε προκαλέσει οργή, ξεσηκώνοντας μεγάλες κινητοποιήσεις.

Την ώρα που αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε μία οικογένεια, υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες γι΄ αυτή την κίνηση και κάποιοι νεαροί συζητούσαν με τους ένστολους.

Όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες του κόσμου αλλά και από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, ένας από τους αστυνομικούς σπρώχνει τον έναν νεαρό και του φωνάζει «εσύ συλλαμβάνεσαι» και αρχίζει να τον τραβάει και να τον χτυπάει με πτυσσόμενο γκλομπ.

Ο νεαρός φωνάζει «πονάω» και ο αστυνομικός συνεχίζει να τον χτυπάει και τον κόσμο να φωνάζει να αφήσουν τον φοιτητή.

To Top