Τέμπη: Ως ύποπτα για απάτη κατά της ΕΕ και του ελληνικού δημοσίου καλούνται μη πολιτικά πρόσωπα για τη σύμβαση 717

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τέσσερις και πλέον μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηριδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ενώ προ ημερών έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Τώρα τα μη πολιτικά πρόσωπα που καλούνται για ανωμοτί κατάθεση από την ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελέα φέρονται να έχουν σχέση με την επίμαχη σύμβαση και κυρίως στο σκέλος που αφορά στη μη υλοποίηση της. Ακόμη οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων έχουν ήδη λάβει τα μέλη Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών.

Η κλήτευση των μη πολιτικών προσώπων για ανωμοτί κατάθεση φέρεται να αφορά το αδίκημα της «ευρωαπάτης» καθώς με πράξεις και παραλείψεις τους φέρονται να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Όπως έχουν δικαίωμα τα πρόσωπα που θα κληθούν για ανωμότι κατάθεση έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

To Top