Αθώος λόγω αμφιβολιών ο πρ. προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το τροχαίο του 17χρονου Χατζηστεφανή

Ήταν κατηγορουμένος  για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως τελεσθείσα

Η υπόθεση για το τροχαίο δυστύχημα του 17χρονου Μιχαήλ Άγγελου Πέτρου Χατζηστεφανή, το 2020 εκδικάστηκε χθες Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο εδώλιο κάθισε ο πρώην προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατηγορουμένος  για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως τελεσθείσα,.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών για τον τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα του 17χρονου πρώην ποδοσφαιριστή του Διαγόρα.

Τροχαίο 17χρονου Χατζηστεφανή

Pixabay

Τροχαίο 17χρονου Χατζηστεφανή: Το χρονικό

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε o 17χρονος με κατεύθυνση από το Βάτι προς Προφύλια, εξετράπη της πορείας της και έπεσε σε χείμαρρο ύψους 4 μέτρων περίπου.

Κατηγορήθηκε ως υπαίτιος του ό,τι στη Ρόδο στο 9° χμ της επαρχιακής οδού Απολλακιάς – Γενναδίου, στις 26 Ιουνίου 2020 από αμέλεια του, δηλαδή από έλλειψη της προσοχής και επιμέλειας, την οποία οφείλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, οφείλε δε να το πράξει ως εκ της ιδιότητάς του ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, υπηρεσία αρμόδια για τη συντήρηση του εν λόγω οδικού δικτύου σύμφωνα με το άρ. 7§3 Ν.3481/2006, δεν προέβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα της πράξης του και επέφερε το θάνατο του Χατζηστεφανή Μιχαήλ Αγγελου Πέτρου.

Ειδικότερα κατά το ανωτέρω χρόνο και ενώ το οδικό δίκτυο στο συγκεκριμένο σημείο είχε καταστραφεί από βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις στις 25η Νοεμβρίου 2019, η δε περιοχή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κι ενώ οι υφιστάμενες πριν την κατολίσθηση προστατευτικές μπάρες – στηθαία ασφαλείας- είχαν υποστεί ζημιές, τμήμα τους δε είχε παρασύρει η κατολίσθηση, δεν μερίμνησε για την άμεση αποκατάστασή τους καθώς και τον επαρκή φωτισμό του οδικού δικτύου και ειδικά του συγκεκριμένου σημείου, το οποίο χαρακτηρίζεται από δεξιόστροφη καμπύλη και υψομετρική διαφορά με παρακείμενο ποταμό, με αποτέλεσμα τη στιγμή που διερχόταν ο Χατζηστεφανής Μιχαήλ – Άγγελος- Πέτρος οδηγώντας τη με αριθμό κυκλοφορίας ΡΥΧ-665 δίκυκλη μοτοσικλέτα, εξερχόμενος από τη δεξιά στροφή να χάσει τον έλεγχο του σχήματός του και να εκτραπεί αριστερά, εισερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Λόγω της μη υπάρξεως στηθαίων, τα οποία – σε αντίθετη περίπτωση θα τον είχαν συγκροτήσει, έπεσε στην κοίτη του παρακείμενου ποταμού από ύψος 4μ περίπου. Από την πτώση αυτή υπέστη ρήξη ύπατος από την οποία προκλήθηκε ο θάνατός του ως μόνη ενεργούς αιτίας.

To Top