Καταδίκη 45χρονου για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ – O όρος που του επέβαλλε το Εφετείο για να τον αφήσει ελεύθερο

“Θα βλέπετε εκπαιδευτικό ίδρυμα και θα κυκλοφορείται τρία οικοδομικά τετράγωνα πιο πάνω” είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο.

Ένας 45 χρονος Νιγηριανός καταδικάστηκε σήμερα Τρίτη για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών, αλλά τον άφησε ελεύθερο υπό τον όρο να μην προσεγγίζει πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, όπως σχολεία, φροντιστήρια, πανεπιστήμια ακόμη και ωδεία.

Επιπλέον του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Pixabay

Διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ: Τι είπε στον κατηγορούμενο η πρόεδρος του δικαστηρίου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο του είπε χαρακτηριστικά «θα βλέπετε εκπαιδευτικό ίδρυμα και θα κυκλοφορείται τρία οικοδομικά τετράγωνα πιο πάνω».

Η δικαστική λειτουργός χρησιμοποίησε την έκφραση αυτή καθώς εξηγούσε στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους, χάρη στους οποίους απέφυγε τη φυλάκιση.

Ο 45χρονος αλλοδαπός, πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί το 2019 εντός του πανεπιστημιακού κάμπους και στην κατοχή του βρέθηκαν 53 γραμμάρια χασίς, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προορίζονταν για εμπορία.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο μάρτυρας αστυνομικός έκανε λόγο για «ύποπτες συναλλαγές».

Ο ίδιος, στην απολογία του είπε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για «ίδια χρήση», επικαλούμενος τοξικομανία, ισχυρισμός που έγινε δεκτός από το δικαστήριο.

To Top