Ποινική διαπραγμάτευση: Καταδίκη 3 ετών με τριετή αναστολή για υπόθεση ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επικυρώνοντας σχετικό πρακτικό ποινικής διαπραγμάτευσης σε έναν 19χρονο υπήκοο Πολωνίας.
O 19χρονος είχε κριθεί τον Ιούλιο του 2023 προσωρινά κρατούμενος ενώ ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της επιτήρησής του από επιμελητή ανηλίκων αφέθηκε ένας 17χρονος κι ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του ένας 20χρονος, ομοεθνείς, συγκατηγορούμενοι του πρώτου.
Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν την 30ή Ιουνίου 2023 στο Φαληράκι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη ο 17χρονος και ο 19χρονος την 02.30 ώρα της 30ής Ιουνίου 2023 γιατί μετά από επιτήρηση του Φαληρακίου εντοπίστηκαν τρία άτομα να πλησιάζουν τουρίστες και να τους οδηγούν σε απομονωμένα σημεία για μερικά δευτερόλεπτα προφανώς για να πραγματοποιήσουν συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.
Κατόπιν τούτου, οργανώθηκε επιχείρηση και την 23.30 ώρα της 29ης Ιουνίου 2023 εντοπίσθηκαν δύο από τους τρεις νεαρούς άνδρες.
Ακινητοποιήθηκαν και κατά τον έλεγχό τους κράτησαν αρνητική στάση αποκρύπτοντας την κατοικία τους. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εξακριβώθηκε η κατοικία τους σε ξενοδοχείο και σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 109 αυτοσχέδιες συσκευασίες αλουμινόχαρτου (φιξάκια), έτοιμες προς διακίνηση με MDMA, συνολικού μικτού βάρους 73,1 γραμμαρίων.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστική συσκευασία, με ουσία, άγνωστης χημικής σύστασης, λευκού χρώματος μικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων και μια πλαστική συσκευασία, με ουσία άγνωστης χημικής σύστασης, υποκίτρινου χρώματος, μικτού βάρους 1 γραμμαρίου, το χρηματικό ποσό των 2.265 ευρώ, 640 ζλότι Πολωνίας, 100 δολάρια Η.Π.Α. και 10 λίρες Αγγλίας, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς και πλήθος πλαστικών συσκευασιών.
Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, βρέθηκε επίσης δελτίο ταυτότητας του τρίτου.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Μάνος Τεχνίτης.

To Top