Αθώα κρίθηκε η 74χρονη για τα ναρκωτικά στον γιο της

Στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έστειλε μητέρα και γιο η… αγκαλιά που έκαναν όταν ο 36χρονος γιος ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Κω, καθώς με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να πάρει ποσότητα ηρωίνης!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων το 2013 και σε βάρος της 74χρονης μητέρα αλλά και του γιου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη) σε σωφρονιστικό κατάστημα, ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη), για τις οποίες και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η δίκη έγινε χθες (μετά από διακοπή στις 21 Σεπτεμβρίου) και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα, απάλλαξε από κάθε κατηγορία την 74χρονη μητέρα κρίνοντας την αθώα, ενώ σε ότι αφορά τον 36χρονο μετατράπηκε η κατηγορία της διακίνησης σε κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ για τις λοιπές κατηγορίες αθωώθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 10 το πρωί κατά το επισκεπτήριο στις φυλακές της Κω όπου πήγε η μητέρα για δει τον κρατούμενο γιο της.

Ο 36χρονος κρατούνταν καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Μόλις συναντήθηκαν μητέρα και γιος αγκαλιάστηκαν και τότε ο 36χρονος πήρε μέσα από την τσέπη της ποσότητα 2,4 γραμμαρίων ηρωίνης!

Ωστόσο, η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι και συνέλαβαν την 74χρονη που μαζί με τον γιο της προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον του δικαστηρίου χθες, η 74χρονη δήλωσε πως δεν γνώριζε κάτι για την ηρωίνη και πως τη συσκευασία της την έδωσε άλλο άτομο λίγο πριν πάει να επισκεφθεί τον γιο της και της ζήτησε να του τη δώσει. Όταν εκείνη τον ρώτησε τι ήταν αυτό που της έδωσε, δεν πήρε σαφή απάντηση.

To Top