Βαριά καταδίκη για τον19χρονο που κατηγορήθηκε για την αρπαγή 14χρονης και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της

Τασούλα Παπανικολάου
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον 19χρονο που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου στις αρχές Οκτωβρίου για αρπαγή ενός κοριτσιού μόλις 14 ετών και γενετήσιες πράξεις εις βάρος της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε  τον περασμένο Οκτώβριο   όταν η μητέρα της ανήλικης πήγε  στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων -Καματερού και υπέβαλλε μήνυση κατά του 18χρονου τότε νεαρού  καταθέτοντας ότι εκείνος κρατά την κόρη της με την άσκηση ψυχολογικής βίας.

Η μητέρα ξετύλιξε το χρονικό  αναφέροντας ότι  η κόρη της και ενώ βρισκόταν με Εισαγγελική εντολή και αστυνομική συνοδεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας για ιατρικές εξετάσεις  αποχώρησε αιφνίδια. Αυτό που ανακαλύπτει στην πορεία η μητέρα την κάνουν να ανατριχιάσει.

Η κόρη της βρίσκεται στο σπίτι του 18χρονου – τον οποίο αναγνώρισε από φωτογραφία που της έδειξαν οι φίλες της 14χρονης – με τη μητέρα να πιστεύει ότι την εκμεταλλεύονται και την βάζουν να καθαρίζει ενώ την έχουν βάλει ακόμα και να κλέψει  και εξαιτίας αυτού είχε πάει ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα του Ιλίου.

«Είμαι σίγουρη ότι δέχεται ψυχολογική βία ,πλύση εγκεφάλου και δεν την αφήνουν να φύγει» είπε η μητέρα στους αστυνομικούς.

Μετά τη μήνυση ο νεαρός συλλαμβάνεται και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη επιθυμούσε να βρίσκεται μαζί του στο σπίτι του ενώ παραδέχτηκε και ερωτικές επαφές με το 14χρονο κορίτσι.

Ο 18χρονος τότε αντιμετώπισε μία ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος  για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 15 ετών καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών « προσέβαλε την ανηλικότητά της δηλαδή την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας.

Η έκθεση των ειδικών για τις επιπτώσεις που είχε στο κορίτσι όλη αυτή η κατάσταση από τη στιγμή που έμενε στο σπίτι του δράστη   ήταν σοκαριστική:

«Την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν φοιτά συστηματικά και ήδη έχει κάνει πολλές απουσίες με κίνδυνο να χάσει τη χρονιά της. Έχει αναπτύξει φιλικές σχέσεις με άτομα συνομήλικα και μεγαλύτερα από τον περίγυρο του φερόμενου δράστη  για τα οποία αναφέρονται από την μητέρα παραβατική συμπεριφορά και πρόθεση εκμετάλλευσης της ανήλικης ( την ωθούν σε μικροκλοπές) με αντάλλαγμα σε χρήματα και ακριβά δώρα  τα οποία δεν γνωρίζουμε αν επιβεβαιώνονται.

Θεωρούμε ότι η ανήλικη ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και σε συνδυασμό με τη μικρή της ηλικία την έκθεσή της σε κίνδυνο από το φερόμενο δράστη και το περιβάλλον του και την δυσκολία της μητέρας να την προστατεύσει αποτελεσματικά εκτίθεται σε αυξημένο κίνδυνο θυματοποίησης».

Η μητέρα στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση αποκάλυψε ότι ο ο νεαρός αρχικά είχε σχέση με μία φίλη της κόρης της και γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν στη φυλακή για ένα διάστημα. Η αρχική του επαφή με την κόρη της ήταν μέσω instragram  και μόλις αποφυλακίστηκε άρχισε να τηλεφωνεί στην κόρη της και γινόταν πιεστικός.

Λίγες ημέρες  μετά η κόρη της  άρχισε να εξαφανίζεται για να την εντοπίσει τελικά στο σπίτι του νεαρού.

Η απολογία  και η παραβίαση των όρων 

Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι του είπε ότι ήταν 16 ετών και πάντα της έλεγε να γυρνάει στο σπίτι της γιατί φοβόταν μην του δημιουργήσει θέμα η μητέρα της και επειδή είχε μόλις αποφυλακιστεί ήταν προσεκτικός.

«Μου είπε ότι η μητέρα της είναι αυστηρή και ότι θέλει να την κλείσει σε ίδρυμα και αυτό μου ράγισε την καρδιά», είπε στη δικαστική λειτουργό. Αν και στους αστυνομικούς είπε ότι είχαν ερωτικές επαφές στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι έκανε λάθος γιατί δεν κατάλαβε τι τον ρώτησε ο αστυνομικός .

«Τώρα που έμαθα  ότι είναι 14 ετών κατάλαβα ότι η σχέση μας είναι προβληματική και πρέπει να χωρίσουμε» ισχυρίστηκε.

Ο νεαρός αρχικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ένας από αυτούς ήταν να μην έρχεται σε επαφή με την ανήλικη. Λίγο αργότερα όμως ο κατηγορούμενος παραβίασε αυτό τον όρο  και συνάντησε το κορίτσι. Αποτέλεσμα  ήταν να οδηγηθεί στη φυλακή και από εκεί στο δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα μάλιστα αναφέρεται: «οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί είναι προσχηματικοί και όχι αληθινοί και αυτό αποδείχθηκε με τη συμπεριφορά του κατηγορούμενους που παραβίασε κατ’ επανάληψη  τον περιοριστικό όρο  της απαγόρευσης συναναστροφής και επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο με την ανήλικη παθούσα».

Ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης Γιώργος Κανιάρης μιλώντας στο newpost επεσήμανε:

«Ήταν μία δύσκολη υπόθεση όπως κάθε υπόθεση με ανηλίκους. Ο 19χρονος  μετά την απολογία του είχε σκοπό να πάρει μαζί του το κορίτσι στο Αγρίνιο και αν δεν κινούνταν γρήγορα  η μητέρα της τότε σήμερα είναι πιθανό να μην γνωρίζαμε που θα ήταν αυτό το κορίτσι. Η Δικαιοσύνη έκρινε τα στοιχεία που ήταν σε βάρος  του νεαρού και έτσι του αποδόθηκε μία πολύ βαριά ποινή. Επιπλέον ο συγκεκριμένος φαίνεται ότι έχει πλούσιο ποινικό μητρώο με περίπου 30 κατηγορίες από κλοπές, ληστείες και εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και δεν δόθηκε αναστολή στην έφεση του».

 

To Top