Θεσσαλονίκη: Δεκαετή κάθειρξη στον 45χρονο για ασέλγεια στην 12χρονη κόρη της συντρόφου του – “Είναι σκευωρία” λέει ο ίδιος

Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθισε ο 45χρονος που κατηγορούνταν ότι ασέλγησε σε 12χρονη η οποία μάλιστα ήταν η κόρη της (πρώην) συντρόφου του.

Το  δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο χωρίς να τού αναγνωρίσει ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε 10ετή κάθειρξη.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η 12χρονη (τότε) παθούσα εκμυστηρεύτηκε στη νονά της όσα είχαν προηγηθεί.  Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη βαφτισιμιά της, η ανήλικη της αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος την κακοποίησε σεξουαλικά. Όταν συμπλήρωσε τα 15 της έτη, η ανήλικη επιβεβαίωσε εκ νέου την καταγγελία της.

Τι κατέθεσε η νονά του κοριτσιού που έκανε την καταγγελία

«Τα παιδιά μου είπαν ότι κυκλοφορούσε γυμνός στο σπίτι, το καλοκαίρι, γιατί ζεσταινόταν. Έβλεπαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ζευγαριού. Η μητέρα είχε παραμελημένα τα παιδιά, πήγαιναν στις λαϊκές και ζητιάνευαν, δεν πήγαιναν σχολείο. Ήταν αδιάφορη, της αφαιρέθηκε η επιμέλεια. Μπορεί να γνώριζε για τη Χ. και να έκανε πως δεν γνώριζε» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η βασική μάρτυρας κατηγορίας. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, tο κορίτσι ανήκε σε μια προβληματική οικογένεια. Η μητέρα έχει αποκτήσει 5 παιδιά (την παθούσα που είναι η μεγαλύτερη κι άλλα τέσσερα αγόρια) από τέσσερις διαφορετικούς άνδρες από τους οποίους οι τρεις βρίσκονται στη φυλακή- μαζί με τον κατηγορούμενο. Τα παιδιά ηλικίας από 8 έως 15,5 χρόνων σήμερα βρίσκονται σε ιδρύματα, καθώς έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς τους.

45χρονος ασέλγησε σε 12χρονη

freepik

45χρονος ασέλγησε σε 12χρονη: “Είναι σκευωρία” λέει ο ίδιος

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος, στην απολογία του αρνήθηκε την εις βάρος του κατηγορία, κάνοντας λόγο για σκευωρία. «Είμαι επτά μήνες στη φυλακή χωρίς καμία απόδειξη. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι αβάσταχτο. Έβαλαν τη μικρή να με κατηγορήσει επειδή δεν με συμπαθούσαν» είπε, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι στεκόταν δίπλα στη σύντροφό του ακόμη και μετά τον χωρισμό τους, προσπαθώντας να βοηθήσει τα παιδιά της.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο 45χρονος επέστρεψε στη φυλακή.

To Top