ΜονΕφΚακΘεσ 1152/2023 Σε περίπτωση παράβασης του άρθρου 372-378 ΠΚ (κλοπή, διακεκριμένες κλοπές) δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής η παρ. 3 του άρθρου 381 (εξάλειψη αξιοποίνου), όταν η ικανοποίηση του ζημιωθέντος, έχει χωρήσει με παράνομη βλάβη τρίτου. Δεκτή όμοια πρόταση εισαγγελέως.

 

ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                       ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΕΦΕΣΕΙΣ

Αριθμός: 1152/2023

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Δικάσιμος της 17ης Ιουλίου 2023

Δημόσια συνεδρίαση της 17ης Ιουλίου 2023

 

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ:

 

Απόστολος ΝΤΙΤΟΥΡΑΣ, Πρόεδρος Εφετών (σε αναπλήρωση της Προέδρου Εφετών Πολυξένης Κυπαρίσση ),νομίμως ορισθείς με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης και κληρωθείς [άρθρο 20 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. (Ν.493/2022, όπως ισχύει)].

Νικόλαος ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ, Αντεισαγγελέας Εφετών, νομίμως κληρωθείς (άρθρο 20 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. Ν.4938/2022, όπως ισχύει).

Νίκη ΚΟΥΚΟΥ, Γραμματέας

 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ:

  1. . , ο οποίος γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 07-06-1989 και. κατοικεί στην Βέροια Ημαθίας στην περιοχή ΛΙΜΠΑΤΣΙ, κάτοχος του Α.Δ.Τ . και του Α.Φ.Μ. . της Δ.Ο.Υ. Βεροίας (ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ) κρατούμενος στο Γ.Κ.Κ. Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραστάθηκε με την δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ζαφειροπούλου Ιωάννα [A.M. 3704 Δ.Σ.Θ.]-ΠΑΡΩΝ

 

  1. . , η οποία γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 25-06-1996 και κατοικεί στην Βέροια Ημαθίας στην περιοχή ΛΙΜΠΑΤΣΙ, κάτοχος του Α.Δ.Τ. . και του Α.Φ.Μ. . της Δ.Ο.Υ. Βεροίας (ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ) κρατούμενη στο Κ.Κ.Γ. Ελαιώνα Θηβών, η οποία παραστάθηκε με τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κωνσταντίνου [A.M. 9546 Δ.Σ.Θ.] ΠΑΡΟΥΣΑ

 

  1. . , που γεννήθηκε στις 25-11-1986 στο Άργος και κατοικεί στην Βέροια Ημαθίας στην οδό . , κάτοχο του Α.Δ.Τ. . που εκδόθηκε στις 04-05-2017 από το Τ.Α. Βέροιας και του Α.Φ.Μ. . της Δ.Ο.Υ. Βέροιας η οποία παραστάθηκε με την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα από το παρόν δικαστήριο δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ευανθία Παπαφωτίου [A.M. 7950 Δ.Σ.Θ.] ΠΑΡΟΥΣΑ

 

  1. . , η οποία γεννήθηκε στον ΚΟΠΑΝΟ ΗΜΑΘΙΑΣ στις 15-04-1956 και κατοικεί στην Βέροια Ημαθίας στην περιοχή ΛΙΜΠΑΤΣΙ . , κάτοχο του Α.Δ.Τ. .   και του Α.Φ.Μ. . της Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ (ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ). ΠΑΡΟΥΣΑ δια εξουσιοδοτήσεως

 

  1. . , ο οποίος γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 22-02-1993 και κατοικεί στην Βέροια Ημαθίας στην περιοχή ΛΙΜΠΑΤΣΙ, κάτοχος του Α.Δ.Τ. . /12-01-2010 που εκδόθηκε από το Τ.Α. Βέροιας Ημαθίας και του Α.Φ.Μ. . της Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ (ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ). ΠΑΡΩΝ δια εξουσιοδοτήσεως

 

  1. . , που γεννήθηκε στις 09-10-1978 στην Βέροια Ημαθίας και κατοικεί στην Ελβετία στην πόλη WINTERHUR στην οδό . , κάτοχος του Α.Δ.Τ. . , που εκδόθηκε στις 25-02-2010 από το Τ.Α. Βέροιας και του Α.Φ.Μ. . , της Δ.Ο.Υ. Βεροίας. ΠΑΡΩΝ δια εξουσιοδοτήσεως

 

ΠΡΑΞΕΙΣ:

  1. Διακεκριμένη κλοπή από περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα (1ος-2η)
  2. Συμμορία (εγκληματική ομάδα) για τη διάπραξη κακουργήματος (1ος-2η)
  3. Συνεργεία σε διακεκριμένη κλοπή από περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και άπαξ (3η-4η)
  4. Αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση (5ος-6ος) και άπαξ (3η)

 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Στη σημερινή δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο του Δικαστηρίου

 

Ο Πρόεδρος εκφώνησε το όνομα του 1ου κατηγορουμένου (. ), ο οποίος βρέθηκε παρών και, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία της ταυτότητάς του, απάντησε ότι ονομάζεται όπως παραπάνω αναφέρεται. Επίσης, δήλωσε ότι διορίζει ως συνήγορό του για να τον υπερασπισθεί, την δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ζαφειροπούλου Ιωάννα [A.M. 3704 Δ.Σ.Θ.]), η οποία αποδέχθηκε το διορισμό της.

 

Ακολούθως ο Πρόεδρος εκφώνησε το όνομα της 2ης κατηγορουμένης (. ), η οποία βρέθηκε παρούσα και, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία της ταυτότητάς της, απάντησε ότι ονομάζεται όπως παραπάνω αναφέρεται. Επίσης, δήλωσε ότι διορίζει ως συνήγορό της για να την υπερασπισθεί, τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κωνσταντίνου [A.M. 9546 Δ.Σ.Θ.], ο οποίος αποδέχθηκε το διορισμό του.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος εκφώνησε το όνομα της 3ης κατηγορουμένης (. ), η οποία βρέθηκε παρούσα και, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία της ταυτότητάς της, απάντησε ότι ονομάζεται όπως παραπάνω αναφέρεται, ενώ, δήλωσε ότι στερείται συνηγόρου υπεράσπισης.

 

Έπειτα από την δήλωση της 3ης κατηγορουμένης, ο Πρόεδρος διόρισε αυτεπαγγέλτως, την παρούσα στο ακροατήριο δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ευανθία Παπαφωτίου [A.M. 7950 Δ.Σ.Θ.], η οποία αποδέχθηκε το διορισμό της και ζήτησε να λάβει γνώση της δικογραφίας. Αφού της παραδόθηκε η δικογραφία, η συζήτηση της υποθέσεως διακόπηκε για χρονικό διάστημα τριάντα λεπτών.

 

Μετά την παρέλευση τριάντα λεπτών της ώρας, επαναλήφθηκε η συζήτηση της προκειμένης υποθέσεως και η συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορουμένης δήλωσε ότι γνωρίζει την υπόθεση και ότι είναι έτοιμη να ασκήσει το υπερασπιστικό της καθήκον.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος εκφώνησε το όνομα της 4ης κατηγορουμένης (. ) η οποία δεν εμφανίσθηκε στο ακροατήριο.

 

Στο σημείο αυτό, εμφανίσθηκε η δικηγόρος Θεσσαλονίκης Σιδερίδου Φωτεινή [A.M. 5676 Δ.Σ.Θ.] αυτεπαγγέλτως διορισθείσα με την υπ’ αριθ. 159/2023 πράξη του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης η οποία, αφού ζήτησε και έλαβε τον λόγο από τον Πρόεδρο, δήλωσε ότι παρίσταται ως συνήγορος της απούσας κατηγορουμένης, σύμφωνα με την από 13-07-2023 εξουσιοδότηση της 4ης κατηγορουμένης προς αυτήν, στην οποία αναφέρεται η ακριβής διεύθυνση της κατοικίας της και επί της οποίας η γνησιότητα της υπογραφής του βεβαιώνεται. Την ανωτέρω εξουσιοδότηση, αφού την προσκόμισε στο Δικαστήριο και την ανέγνωσε ο Πρόεδρος, δημόσια, στο ακροατήριο, ζήτησε να τον εκπροσωπήσει κατ’ άρθρο 340 § 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

 

Η ανωτέρω δήλωση είναι νομότυπη, καθόσον βεβαιώνεται σε αυτήν η γνησιότητα της υπογραφής του κατηγορουμένου και αναφέρεται ο τόπος της κατοικίας του, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις διατάξεις των άρθρων 42 παρ. 2, εδαφ. γ’ και 340 παρ. 3 του ΚΠοινΔ, διατυπώσεις. Συνεπώς, ενόψει των ανωτέρω, πρέπει ο κατηγορούμενος να θεωρηθεί ότι είναι πραγματικά παρών, εκπροσωπούμενος από τον παραπάνω συνήγορο του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

To Top