Κάθειρξη 7 ετών σε 51χρονη που κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια – Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας

Κατηγορείται μαζί με άλλους 3 για εικονικά τιμολόγια που αφορούν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 456.000 ευρώ.

Απορρίφθηκε η αίτηση 51χρονης στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για ακύρωση της διαδικασίας του δικαστηρίου, από το οποίο της επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών για εικονικά τιμολόγια, που αφορούν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 456.000 ευρώ, και χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τη rodiaki.grκρίθηκε πρωτόδικα ένοχη τον Μάιο του 2012. Μαζί της, κρίθηκαν ένοχοι άλλα 3 άτομα, ένας 59χρονος και άλλοι δύο άνδρες που είναι αδέλφια.

Στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου εκδικάστηκαν οι εφέσεις των εμπλεκομένων, στις 16 Ιανουαρίου 2014, όμως αυτή της 51χρονης απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη καθώς δεν παρέστη στη δίκη

Έτσι, η 51χρονη, η οποία εκ των υστέρων ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή και πλέον καλείται να εκτίσει την ποινή των 7 ετών κάθειρξης, υπέβαλε αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία με την οποία απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεσή της, όμως το αίτημα απορρίφθηκε

Σημειώνεται πως ο 59χρονος συγκατηγορούμενός της, στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 16 Ιανουαρίου 2014 κατάφερε να μειώσει σε 4 χρόνια φυλάκισης την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Κάθειρξη 7 ετών για εικονικά τιμολόγια: Το χρονικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος φέρεται κατά τα έτη 2005, 2006 και 2007 να καταχώρησε στα βιβλία της ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε με αντικείμενο εργασιών γενικές κατασκευαστικές εργασίες, έντεκα εικονικά τιμολόγια.

Αυτά αφορούσαν ανύπαρκτες συναλλαγές, ενώ η συνολική αξία όλων των εκδοθέντων εικονικών φορολογικών στοιχείων ανέρχεται σε 455.859,98 ευρώ.

Τα τιμολόγια φέρονται να εκδόθηκαν από εταιρεία της 51χρονης και από εταιρεία των δύο αδελφών που επίσης είχαν καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη 7 ετών.

To Top