Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: Ένοχοι και στο Εφετείο οι δύο καταδικασθέντες για την δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου καταστήματος ψιλικών

Καταδικάστηκαν για 5 προγενέστερες ληστείες που φέρονται πως τέλεσαν μαζί με άλλον έναν κατηγορούμενο.

Στο “σκαμνί” του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη Θεσσαλονίκη, έκατσαν οι δύο κατηγορούμενοι για την ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα, που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, όπως έγραψε το dikastiko.gr, για 5 προγενέστερες ληστείες που φέρονται πως τέλεσαν μαζί με άλλον έναν κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με το grtimes.grκαι οι 3 κατηγορούμενοι κρίθηκαν εκ νέου ένοχοι από το Δικαστήριο.

Στον 29χρονο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών. Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί και εκτίει ισόβια κάθειρξη και ποινή 11 ετών για την ανθρωποκτονία εκ προσθέσεως, για ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Κρίθηκε εκ νέου ένοχος καθώς προέκυψε ότι ήταν ο φυσικός αυτουργός σε δύο ληστείες σε βάρος δύο διανομέων κι σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, έναν 37χρονο, επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών και 5 μηνών. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών, για συνέργεια στη φονική ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κρίθηκε ένοχος για δύο ληστείες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο καταστήματα ψιλικών.

Ο τρίτος, και τελευταίος κατηγορούμενος, κρίθηκε επίσης ένοχος, και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Παραπέμφθηκε να δικαστεί για την εμπλοκή του στις πέντε ληστείες που προέκυψαν μετά το τραγικό περιστατικό με τον 44χρονο Μάριο.

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα

gritmes.gr

Κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία κατά συρροή, με την ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινή και είναι ο μοναδικός από τους τρεις που δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: Το χρονικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις παραπάνω τέλεσαν 5 ληστείες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σε δύο ψιλικατζίδικα της Τούμπας, σε ένα βενζινάδικο και δύο κατά διανομέων (ντελιβεράδων) που τους απέσπασαν χρηματικό ποσό αφού προηγουμένως είχαν δώσει παραγγελία στα καταστήματα για τα οποία τα θύματα εργάζονταν και τους περίμεναν στο δήθεν σημείο παράδοσης του φαγητού.

Τα 5 περιστατικά προηγήθηκαν της αιματηρής ληστείας που οδήγησε έναν νέο άνθρωπο στο θάνατο.

Οι δύο πρώτοι, τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησαν ληστεία σε κατάστημα ψιλικών, επί της οδού Λαμπράκη, στην περιοχή της Τούμπας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου υπαλλήλου.

Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι, όταν επιχείρησε να αφοπλίσει τον ληστή που εισέβαλε στο κατάστημα και ακολούθησε μεταξύ τους πάλη ενώ ο άλλος τον περίμενε απ’ έξω.

Ο υπάλληλος υπέκυψε τελικά λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου είχε διακομιστεί αιμόφυρτος και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

To Top