Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Ισόβια κάθειρξη συν 1 χρόνο στον 61χρονο που σκότωσε την σύζυγό του

“Ήταν κακή ώρα. Κακή στιγμή και με κατάστρεψε. Εγώ ποτέ δεν την είχα χτυπήσει”, τόνισε ο 61χρονος στην απολογία του.

Ισόβια κάθειρξη συν 1 χρόνο επιβλήθηκε στον 61χρονο για τη γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο, και συγκεκριμένα ότι σκότωσε με 14 μαχαιριές την σύζυγό του.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, το μικτό ορκωτό δικαστήριο Χανίων κήρυξε κατά πλειοψηφία ένοχο τον 61χρονο με 4 έναντι 3 ενόρκων που μειοψήφησαν, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τρεις από τους ενόρκους έκριναν ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Τι ισχυρίστηκε ο 61χρονος στην απολογία του

Σύμφωνα με το neakriti.gr, απολογούμενος ο 61χρονος συζυγοκτόνος, δήλωσε, «Την αγαπούσα. Τη λάτρευα κι ακόμα τη σκέφτομαι και την αγαπώ. Πότε δε σκέφτηκα να της κάνω κακό. Δεν θα μου άρεσε να με εγκατέλειπε για πάντα. Δεν ήθελα να ακουστεί αυτό.  Έχασα τον κόσμο. Δεν αισθανόμουνα τι έκανα. Ήταν κακή ώρα. Κακή στιγμή και με κατάστρεψε. Εγώ ποτέ δεν την είχα χτυπήσει. Σηκώθηκα και δεν ήξερα ούτε που βρισκόμουν» τόνισε ο 61χρονος και συνέχισε: «Είπα: Τι έκανες Γεωργία. Φωτιά έβαλες στο σπίτι και διαλύσαμε. Φορούσα πιτζάμες και φανελάκι. Ήθελα να πάω να παραδοθώ στην αστυνομία.  Σκουπίστηκα  με τη φανέλα,  άλλαξα ρούχα και έφυγα. Στο δρόμο πήρα τηλέφωνο τον αδερφό μου».

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο

cretapost.gr

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ουδέποτε έδιωξε την σύζυγο του και πως εκείνη τη μοιραία μέρα αφού πήγε στα ζώα του, γύρισε στο σπίτι όπου βρισκόταν η 57χρονη. Καυγάδισαν στην κουζίνα και σύμφωνα με τον ίδιο η γυναίκα του επιτέθηκε. Όπως υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, το μαχαίρι το είχε στον πάγκο της κουζίνας για να κόψει τυρί. «Μου πέταξε το πιάτο με το τοστ. Της είπα τι είναι αυτά που κάνεις; Με έπιασε και με λύγισε. Φοβήθηκα γιατί ήταν μια γυναίκα δύο μέτρα. Πήρα το μαχαίρι κι έγινε ότι έγινε. Τα έχασα. Θόλωσε ο νους μου. Δεν ήξερα τι έκανα», υποστήριξε ο 61χρονος.

To Top