Κάθειρξη 9 ετών για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στον 28χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενο μεταξύ άλλων, για διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε προχθές σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ.

Ο αλλοδαπός, εκτός από τη διακίνηση ναρκωτικών, κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα μας και προχθές το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις πράξεις και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα ναρκωτικά, φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 600 ευρώ για την οπλοκατοχή και φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Δηλαδή, κατά συγχώνευση ο 28χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθαν πληροφορίες ότι ο 28χρονος Αλβανός διακινεί σε τοξικομανείς της Ρόδου ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης έναντι αμοιβής.

Οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του στις 19 Δεκεμβρίου 2020 το μεσημέρι, όπου και εντόπισαν κοκαΐνη βάρους 5,7 γραμμαρίων μοιρασμένη σε οχτώ συσκευασίες, ποσότητα 8,2 γραμμαρίων ακατέργαστη κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας και μία ξύλινη ράβδο μήκους 63 εκατοστών, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως ο αλλοδαπός είχε εισέλθει επτά μήνες πριν τη σύλληψή του παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του υφίσταται διοικητικό μέτρο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Στη συνέχεια ο 28χρονος είχε βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί για τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο 28χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε ισχυριστεί πως οι ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, τις είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 28χρονος αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

To Top