Πέρασε με κόκκινο 12 φανάρια στον Βόλο και τράκαρε με περιπολικό για να αποφύγει το αλκοτέστ. Η απόφαση του δικαστηρίου

Το αλκοτέστ με όριο το 0,25 έδειξε 1,25 ml ανά λίτρο αίματος.

Ούτε ένα… ούτε δύο… ούτε τρία κόκκινα φανάρια ήταν αρκετά για να σταματήσει ένας νεαρός οδηγός στον Βόλο ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου πέρασε με κόκκινο 12 φανάρια για να αποφύγει το αλκοτέστ, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. 

Πέρασε με κόκκινο 12 φανάρια: Η απόφαση της Δικαιοσύνης

Ο 21χρονος οδηγός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Δικαστήριο όπου καταδικάστηκε για επικίνδυνη οδήγηση, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Του επιβλήθηκε ποινή 36 μηνών φυλάκισης με αναστολή και 12.000 ευρώ πρόστιμο. Επίσης για έξι μήνες του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο 21χρονος που οδηγούσε χωρίς πινακίδες, γιατί του τις είχανε αφαιρέσει σε προηγούμενη παράβαση, θεώρησε πως μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και να πάει με έναν φίλο του να διασκεδάσει καταναλώνοντας αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Επιστρέφοντας από το τσιπουράδικο στο οποίο διασκέδαζε  και διασχίζοντας κεντρική λεωφόρο του Βόλου, οι αστυνομικοί παρατηρούν πως ένας οδηγός δεν κινείται “ίσια”.

Του κάνουν σήμα να σταματήσει και ο 21χρονος γκαζώνει το αμάξι για να εξαφανιστεί.

Το περιπολικό τον ακολουθεί και εκείνος διασχίζει τον μισό Βόλο περνώντας με κόκκινο. Σε απομακρυσμένη συνοικία του Βόλου εγκλωβίζεται σε στενό και για να αποφύγει την σύλληψη τρακάρει το περιπολικό που του είχε κλείσει τον δρόμο.

Ξεφεύγει από το μπλόκο και πηγαίνει στο σπίτι του όπου παρκάρει το αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορούσε να έχει παρασύρει πεζούς στον δρόμο του με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει. Εκεί συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κρατήθηκε μέχρι χθες.

Είναι ενδεικτικό ότι το αλκοτέστ με όριο το 0,25 έδειξε 1,25 ml ανά λίτρο αίματος.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, ένας οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό του είναι από 0,50 γρ./λτ. αίματος και άνω. Ενδεικτικά 0,50 γρ./λτ. οινοπνεύματος στο αίμα του οδηγού δύναται να συγκεντρωθούν μετά την κατανάλωση 490 ml μπύρας, 200 ml κρασιού, 60 ml ούζου, 55 ml ουίσκι ή βότκας κ.α.

To Top