Σφοδρές καταγγελίες Καπερνάρου για τη διαρροή “δικογραφίας φάντασμα” – όπως λέει – σε υπόθεση κλοπής με πίνακες στο Κολωνάκι

“Την κατέχουν όλοι, πέραν των φερομένων δραστών, οι οποίοι, έως και σήμερα, δεν έχουν κληθεί, προκειμένου να λάβουν αντίγραφα αυτής και να καταθέσουν είτε ως ύποπτοι είτε ως κατηγορούμενοι” αναφέρει.

NEWSROOM icon

NEWSROOM

Σφοδρές καταγγελίες Καπερνάρου για τη διαρροή “δικογραφίας φάντασμα” – όπως λέει – σε υπόθεση κλοπής με πίνακες στο Κολωνάκιeurokinissi

Ανακοίνωση με σφοδρές καταγγελίες Καπερνάρου για υπόθεση κλοπής πινάκων από σπίτι στο Κολωνάκι, με τον γνωστό ποινικολόγο να μιλάει για διαρροή μίας «δικογραφίας φάντασμα», όπως την χαρακτηρίζει, καθώς οι φερόμενοι δράστες δεν την έχουν λάβει ακόμη και να επιρρίπτει ευθύνες στο Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηρακλείου Κρήτης για τον χειρισμό της υπόθεσης.

«Αφορούσε υπόθεση με πίνακες, τους οποίους «άτομα» από το Ηράκλειο Κρήτης εφόρμησαν στην οικία ενός εκ των φερομένων δραστών, στο Κολωνάκι, μη γνωστοποιώντας, ως όφειλαν, τα ονόματά τους, μη επιδεικνύοντας, ως όφειλαν, την ταυτότητά τους και μη αφήνοντας, ως όφειλαν, στοιχεία από τους πίνακες και τα έγγραφα που, κυριολεκτικά, άρπαξαν και εξαφάνισαν. Το κυριότερο είναι ότι έπραξαν αυτά γράφοντας «στα παλιά τους παπούτσια» την Γενική Ασφάλεια Αθηνών και τις αρμόδιες σχετικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες αγνοούσαν και αγνοούν την υπόθεση, μολονότι οι φερόμενοι δράστες είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών. Γιατί άραγε; Αυτά, βέβαιαθα τα βρούμε στην πορεία ενώπιον του Ανακριτήόπου έχει διαβιβαστεί η ποινική δικογραφία, όταν και εφόσον οι φερόμενοι δράστες κληθούν να λάβουν αντίγραφα και να απολογηθούν. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ένα στοιχείο εκ της δικογραφίας πολλώ δε μάλλον αντίγραφα αυτής, όπως εξάλλου προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» αναφέρει ο Βασίλης Καπερνάρος.

«Παρά ταύτα, η δικογραφία, πέραν της αρμόδιας Ανακρίτριας, έχει διαβιβασθεί σε ιστοσελίδες και κανάλια» προσθέτει, λέγοντας ότι «η προδικασία έχει, ήδη, ξεκινήσει και στα κανάλια με γνωμοδοτούντες «ειδικούς», δημοσιογράφους «δικαστές» και «εισαγγελείς», έγγραφα εκ της δικογραφίας, φωτογραφίες εκ των κατασχεμένων πινάκων, πληροφορίες που μόνο η Ανακρίτρια διαθέτει εις χείρας της, από την οποία προφανώς και ΔΕΝ διέρρευσαν και τις οποίες διαβίβασε σε εκείνη ο Διοικητής του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης».

Καταγγελίες Καπερνάρου για υπόθεση κλοπής πινάκων: Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου

«Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ 241 ΚΠΔ. 

Από τις αρχές Νοεμβρίου 2023 έως και σήμερα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα κανάλια, μία «δικογραφία φάντασμα», της οποίας αντίγραφα κατέχουν όλοι, πέραν των φερομένων δραστών, οι οποίοι, έως και σήμερα, δεν έχουν κληθεί, προκειμένου να λάβουν αντίγραφα αυτής και να καταθέσουν είτε ως ύποπτοι είτε ως κατηγορούμενοι. Αυτό το δημιούργημα, το οποίο εκπορεύεται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηρακλείου Κρήτης με επικεφαλής τον Εμμανουήλ Πιπεράκη, Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και μετά την εξώδικη πρόσκληση που έλαβε, αλλά ουδέποτε απάντησε και η οποία κοινοποιήθηκε από εμάς στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Ηρακλείου Κρήτης και στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Κρήτης.

Αφορούσε υπόθεση με πίνακες, τους οποίες «άτομα» από το Ηράκλειο Κρήτης εφόρμησαν στην οικία ενός εκ των φερομένων δραστών, στο Κολωνάκι, μη γνωστοποιώντας, ως όφειλαν, τα ονόματά τους, μη επιδεικνύοντας, ως όφειλαν, την ταυτότητά τους και μη αφήνοντας, ως όφειλαν, στοιχεία από τους πίνακες και τα έγγραφα που, κυριολεκτικά, άρπαξαν και εξαφάνισαν. Το κυριότερο είναι ότι έπραξαν αυτά γράφοντας «στα παλιά τους παπούτσια» την Γενική Ασφάλεια Αθηνών και τις αρμόδιες σχετικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες αγνοούσαν και αγνοούν την υπόθεση, μολονότι οι φερόμενοι δράστες είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών. Γιατί άραγε; Αυτά, βέβαιαθα τα βρούμε στην πορεία ενώπιον του Ανακριτήόπου έχει διαβιβαστεί η ποινική δικογραφία, όταν και εφόσον οι φερόμενοι δράστες κληθούν να λάβουν αντίγραφα και να απολογηθούν. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ένα στοιχείο εκ της δικογραφίας πολλώ δε μάλλον αντίγραφα αυτής, όπως εξάλλου προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Παρά ταύτα, η δικογραφία, πέραν της αρμόδιας Ανακρίτριας, έχει διαβιβασθεί σε ιστοσελίδες και κανάλια. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε να «παίζεται» σε κρητικές ιστοσελίδες (όπως Creta Live News) ενώ επεκτάθηκε και σε λοιπές ιστοσελίδες (ενδεικτικά αναφέρονται kathimerini, Lifo, iefimerida, iEidiseis, To Vima, Proto thema, News 24/7, Enikos.gr, Athens Voice, Autodioikisi.gr, dikastiko.gr, reporter.gr, Οικονομικός ταχυδρόμος, Ελεύθερος Τύπος κοκ.).

Καταγγελίες Καπερνάρου για υπόθεση κλοπής πινάκων

eurokinissi

Σε όλες τις ιστοσελίδες γίνεται αναφορά ότι τα στοιχεία είναι «….από τη δικογραφία». Η προδικασία έχει, ήδη, ξεκινήσει και στα κανάλια με γνωμοδοτούντες «ειδικούς», δημοσιογράφους «δικαστές» και «εισαγγελείς», έγγραφα εκ της δικογραφίας, φωτογραφίες εκ των κατασχεμένων πινάκων, πληροφορίες που μόνο η Ανακρίτρια διαθέτει εις χείρας της, από την οποία προφανώς και ΔΕΝ διέρρευσαν και τις οποίες διαβίβασε σε εκείνη ο Διοικητής του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Εμμανουήλ Πιπεράκης. Μόνο που δεν διέρρευσε μαζί με την υπόλοιπη δικογραφία και την από 8-8-2023 εξώδικη δήλωση μας προς εκείνον σχετικά με τα κακώς κείμενα της προανάκρισης που ο ίδιος διενήργησε.

Σημειωτέον ότι η υπόθεση αυτή εκκρεμεί από το Φεβρουάριο του έτους 2023, όταν υποτίθεται ότι την είχε στα χέρια του το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης χωρίς να γνωρίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι απολύτως τίποτα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των φερομένων δραστών, τα οποία δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο, αφού ουδέποτε το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης αιτήθηκε και διέθετε στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης τους και των περιουσιακών κεκτημένων τους.

Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να εξευτελίζεται τόσο πολύ ο θεσμός της Ανάκρισης; Πώς είναι δυνατόν το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης να εξευτελίζει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης με την δημοσιοποίηση της δικογραφίας πριν καν ακόμα λάβουν γνώση και αντίγραφα οι φερόμενοι δράστες; Αποτελεί η ενέργεια αυτή, κατά τις Εισαγγελικές Αρχές, αξιόποινη πράξη ή/και πειθαρχικό παράπτωμα; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Και εάν ναι τι κάνουν;

Πως είναι δυνατόν το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης και ο Διοικητής αυτού, Εμμανουήλ Πιπεράκης να έχει αναγάγει τονεαυτό του σε Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, δίχως καμία επίπτωση για τις πράξεις αυτές;

Ελέγχεται, άραγε, η ασυδοσία αυτή από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές ή ο κάθε Πιπεράκης μπορεί να ενεργεί αντιδικονομικά, αντιδεοντολογικά, αυθαίρετα και παράνομα, εξευτελίζοντας παράλληλα, πλην των διατάξεων περί προστασίας του απορρήτου της ανάκρισης ως και το άρθρο 71 ΚΠΔ σύμφωνα με το οποίο «Οι ύποπτοι και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του, σύμφωνα με το νόμο» και το άρθρο 2 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο « Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας»

Αθήνα 22/11/2023

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ 

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ»

To Top