Ένοχοι 8 από τους 24 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης με τη δράση συμμοριών.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και οι τελικές ποινές των κατηγορουμένων.

Την ενοχή 8 εκ των 24 κατηγορουμένων στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης με τη δράση συμμοριών το 2022 αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Με κατά πλειοψηφία αποφάσεις κηρύχθηκαν ένοχοι 8 κατηγορούμενοι για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, ενώ απαλλάχθηκαν 16 πρόσωπα από τις κατηγορίες.

Ο βασικός κατηγορούμενος με το προσωνύμιο «Εσκο», φερόμενος ως αρχηγός των τριών συμμοριών κρίθηκε ένοχος για σειρά αδικημάτων, όπως συμμορία, ληστεία, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και οπλοκατοχή, αλλά αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δοκιμής αστυνομικού. Στην απόφαση μειοψήφισαν οι τακτικοί δικαστές που είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και οι τελικές ποινές των κατηγορουμένων.

Υπόθεση Πολυτεχνειοπούλης με τη δράση συμμοριών: Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση απήγγειλε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης αφορούσαν τα αδικήματα:

* Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Ληστεία

Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Επικίνδυνη σωματική βλάβη

Αντίσταση κατά της αρχής

Απείθεια

Παράβαση του νόμου περί όπλων( πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σημειώνεται πως όπως είχε γράψει το dikastiko.gr στη διάρκεια της επιχείρησης μία ανθυπαστυνόμος τραυματίστηκε από τον 30χρονο «Έσκο», φερόμενο ως αρχηγό των συμμοριών και βασικό κατηγορούμενο.

Όπως είχε περιγράψει ο δράστης την πλησίασε με το κατσαβίδι και σημειώνει πως εάν δεν είχε σηκώσει ενστικτωδώς το χέρι της θα την είχε τραυματίσει στην καρωτίδα.

«Ενέργησα όπως θα έπρεπε να ενεργήσω» είχε πει η ανθυπαστυνόμος, αναφερόμενη στο γεγονός ότι πυροβόλησε προς το μέρος του 30χρονου αλβανικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Το επεισόδιο συνέβη στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνειούπολης όπου γινόταν η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των τριών συμμοριών, ενώ η ένστολος ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, έχοντας λάβει σχετική άδεια. Ο δράστης την πλησίασε και την ρώτησε: «αυτό που φοράς είναι αλεξίσφαιρο;».

«Ποιος είσαι εσύ; Τι θες», του είπε η ανθυπαστυνόμος και τότε εκείνος έβγαλε ένα κατσαβίδι και της το κάρφωσε στο χέρι. Η αντίδραση της 35χρονης ήταν τότε να πυροβολήσει με το υπηρεσιακό της όπλο προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να τραυματιστεί.

To Top