Κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δε θα ζητήσει ελαφρυντικά. Απορρίφθηκε το αίτημα διαβίβασης πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την ποινή ισόβιας κάθειρξης αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου, το οποίο την έκρινε ομόφωνα ένοχη. Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίασή του, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της τόσο για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. 

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», ήταν η πρώτη αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια.

Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα διαβίβασης πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της ψεύδους κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στην υπόθεση όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Πρόεδρος: Έχετε δικαίωμα έφεσης

 

 

Κατηγορούμενη: Έχω κάνει ήδη

Πρόεδρος: Λύεται η συνεδρίασης

Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου ακριβώς δύο χρόνια μετά τη σύλληψή της εμφανίστηκε όπως πάντα σε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες ντυμένη στα μαύρα και άκουσε με σκυμμένο το κεφάλι την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Νωρίτερα, το Δικαστήριο είχε απορρίψει ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις, ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού.

Η απολογία Πισπιρίγκου και η άρνηση των κατηγοριών

Όπως έγραψε το dikastiko.gr στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε να αρνείται όλες τις κατηγορίες επισημαίνοντας πως δεν είχε καμία εμπλοκή με το θάνατο του παιδιού της.

 

 

«Είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι. Έρχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή. Αναγνώστηκαν μηνύματα για τη συμπεριφορά μου. Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, κάποιοι να με θεωρούν αχώνευτη. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου» είπε κλείνοντας την απολογία της.

Δίκη Πισπιρίγκου για Τζωρτζίνα: Δεν πείστηκε η εισαγγελέας

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της, ούτε από τους μάρτυρες υπεράσπισης και ζητώντας την ενοχή της όπως κατηγορείται, είπε: «Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!».

 

 

Η εισαγγελέας στην πρότασή της είχε προσθέσει ότι «δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό. Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακού δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κάνεις δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη (σ.σ. Πισπιρίγκου) στο δωμάτιο».

Η «ολέθρια σχέση» με τον Μάνο Δασκαλάκη

Αναφερόμενη στην κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, είπε ότι υπήρχε καθυστέρηση στην ενημέρωση των γιατρών. «Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί και να μην αντιδράς;! Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη; Την ψυχή του παιδιού της τη φρόντισε ποτέ;» είπε και κατέληξε καταδεικνύοντας το κίνητρο: «πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες».

To Top