Ένοχος πατέρας που άφηνε νηστικά τα παιδιά

Το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 36 μηνών με 3ετή αναστολή ενώ η μητέρα κρίθηκε αθώα για συνέργεια.

Μία σοκαριστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στην Λαμία, έρχεται στο “φως” αυτή τη φορά με αποδέκτες πέντε ανήλικα παιδιά!

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας κλήθηκε να αποφασίσει για τη συστημική κακοποίησή τους από τον πατέρα με συνέργεια της μητέρας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ το μικρότερο ήταν καρπός της σχέσης των δύο κατηγορουμένων, τα παιδιά ήταν όλα ανήλικα ηλικίας 5 έως 16 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας άφηνε κατ’ επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά προκειμένου να τα τιμωρήσει, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα χτυπούσε κι όλα αυτά όπως διατυπώνεται στο κατηγορητήριο με την ανοχή της μητέρας τους.

Αποκορύφωμα της βίαιης συμπεριφοράς του ήταν να απειλήσει με καραμπίνα το μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν εκείνος ήταν μόλις 14 ετών.

 

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί, ποινή που κατά συγχώνευση έφτασε τους 36 μήνες με 3ετη αναστολή.

Η μητέρα κρίθηκε αθώα για συνέργεια στην κατηγορία της σωματικής βλάβης αλλά και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.

To Top