Καταδίκη για διακίνηση ναρκωτικών

 

Ελευθερία Πελλού

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 38χρονος αλλοδαπός γεωργιανής καταγωγής για τα 800 ναρκωτικά χάπια, χωρίς συνταγή, που εντοπίστηκαν στην κατοχή του.

Το δικαστήριο εκδίκασε κανονικά την υπόθεση προχθές (10 Απριλίου) αν και δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του, ο 38χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κατοχή) από δράστη μη τοξικομανή, σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη τού 38χρονου είχε γίνει το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 με αφορμή επεισόδιο που είχε σημειωθεί σε βάρος των μικρότερων αδελφών του και για το οποίο, η μητέρα του, κάλεσε τους αστυνομικούς ενώ τους παρέδωσε και τα ναρκωτικά χάπια.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τού συλληφθέντα, προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και παραπέμφθηκε για τα ναρκωτικά στην ανάκριση (καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος) και για το επεισόδιο που προκάλεσε στην οικογένεια του, στο αυτόφωρο.

Έτσι, στις 24 Αυγούστου 2020 το πρωί, ο 38χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, όπου και είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είχε δηλώσει, πως τα χάπια τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και μάλιστα είχε προσκομίσει και σχετικές ιατρικές συνταγές.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 38χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος, με τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Σημειώνεται πως, για τις λοιπές κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί, παραπέμφθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου και δικάστηκε στις 24 Αυγούστου 2020 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε αλλά και τα όσα είχαν ακουστεί κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 38χρονος, το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η μητέρα του και τα δύο ανήλικα παιδιά της και εκεί φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον ανήλικο αδελφό του.

Η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν τον δράστη, ενώ κατέσχεσαν και τα 800 ναρκωτικά χάπια που είχε ο 38χρονος.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή βία, κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Το αυτόφωρο δικαστήριο έκρινε ένοχο για όλες τις πράξεις τον 38χρονο (αν και απολογούμενος, ο ίδιος τις είχε αρνηθεί όπως αυτές του καταλογίζονται) και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 10 ημερών, την οποία ανέστειλε επί τριετία επί τον όρο τής μη προσέγγισης στην οικία που διέμενε η οικογένειά του.

To Top