Ποινή φυλάκισης 4 ετών σε 67χρονο για την καλλιέργεια  χασισόδεντρων

Ελευθερία Πελλού

Ένοχος ως τοξικομανής κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ο 67χρονος που φέρεται ως ο καλλιεργητής τής φυτείας με τα 337 δενδρύλλια κάνναβης που είχαν εντοπιστεί πριν από έναν χρόνο, στην Κω.

Ο 67χρονος κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της καλλιέργειας, συγκομιδής και κατοχής φυτών του γένους της κάνναβης υπό την επιβαρυντική περίσταση τής κατ’ επάγγελμα τέλεσης με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ.

Η δίκη έγινε χθες και το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 67χρονο, όμως ως τοξικομανή, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών.
Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν 4 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 19.500 ευρώ.Ακολούθησε έρευνα σε εξοχική κατοικία του δράστη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “IBRONGKO”, όπου βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.997 γραμμαρίων και χιλιάδες σπόροι κάνναβης.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ειδικά διαμορφωμένων θερμοκηπίων στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας, μέσα στα οποία εντοπίσθηκε αναπτυγμένη καλλιέργεια φυτών κάνναβης εσωτερικού τύπου, αποτελούμενη από 337 δενδρύλλια ύψους έως 2 μέτρων.
Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι σε εξέλιξη βρισκόταν διαδικασία αποξήρανσης δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με την ανευρεθείσα κάνναβη, το χρηματικό ποσό και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε ο 67χρονος, κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, εκτιμάται, ότι το προσδοκώμενο όφελος από την παραγωγή της κάνναβης υπερβαίνει τις 420.000 ευρώ.

Παρά τις έρευνες των αστυνομικών, ο 67χρονος δεν είχε εντοπιστεί κάτι που έγινε λίγο καιρό αργότερα, οπότε συνελήφθη και με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω, ενώ μετά την απολογία του, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

To Top