Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τη βαλίτσα με τα 7 κιλά χασίς

Ελευθερία Πελλού

Στα «μαλακά» έπεσε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 35χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δικάστηκε για τα 7 κιλά χασίς που είχε στις βαλίτσες του, ερχόμενος στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού για τον 35χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει πέρυσι τον Μάιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και έκτοτε βρισκόταν στη φυλακή, ενώ πλέον μετά την απόφαση του δικαστηρίου, θα αφεθεί ελεύθερος.

Για τον 35χρονο Αλβανό, όλα ξεκίνησαν στις 25 Μαΐου 2023 λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, δηλαδή λίγα λεπτά αφότου το πλοίο της γραμμής είχε «δέσει» στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, προερχόμενο από τον Πειραιά.

Στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντόπισαν τον 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος και μόλις είχε αποβιβαστεί από το καράβι.

Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα του, ποσότητα κάνναβης βάρους 7 κιλών και 252 γραμμαρίων. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ ο Αλβανός συνελήφθη και σε βάρος σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Με αυτήν οδηγήθηκε αρχικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος και εν συνεχεία στην ανάκριση.

Απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου, ο 35χρονος, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ειδικότερα, είχε δηλώσει, ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και κάποια χρόνια.

Ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, είχε πει, ότι χρωστούσε 3.000 ευρώ σε κάποιο ομοεθνή του και εκείνος με τη σειρά του, του ζήτησε να κάνει τη συγκεκριμένη μεταφορά των ναρκωτικών και έτσι το χρέος του θα διαγραφόταν.

Τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά, την πήρε από άγνωστο Έλληνα στο λιμάνι του Πειραιά και όταν θα έφθανε στο νησί μας θα την παρέδιδε σε άλλο άτομο, που εκείνο θα επικοινωνούσε μαζί του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 35χρονος Αλβανός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

To Top