Τον μπελά του βρήκε και μάλιστα σοβαρά, αφού βρέθηκε μέχρι και κατηγορούμενος για απάτη, ένας 37χρονος από την Πάτρα ο οποίος χθες δικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Θύμα της απάτης που φερόταν να έκανε ο 37χρονος μία γυναίκα από την Κάρπαθο η οποία πλήρωσε 400 ευρώ για ένα κινητό που δεν έλαβε ποτέ!

Ας ξεκινήσουμε όμως την ιστορία από την αρχή, από το καλοκαίρι του 2014. Το διάστημα εκείνο άγνωστος δράστης, κατάφερε να πάρει από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας διάφορους αριθμούς καρτοτηλεφώνων, με ονόματα ανυποψίαστων πολιτών.

Ένας εκ των ανθρώπων το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη, ήταν και ο 37χρονος.
Ο άγνωστος δράστης με τα καρτοτηλέφωνα φαίνεται να προέβαινε σε πωλήσεις διαφόρων κινητών τηλεφώνων, κατάφερνε από τα υποψήφια θύματά  του να λαμβάνει τα ποσά της πώλησης που συμφωνούσαν, χωρίς όμως ποτέ να αποστέλλει και τα προϊόντα για τα οποία πληρώνονταν.

Έτσι τα θύματα στη συνέχεια κινούνταν νομικά κατά τον κατόχων των κινητών τηλεφώνων οι οποίοι φυσικά είχαν πλήρη άγνοια.

Το ίδιο συνέβη και με τον 37χρονο, ο οποίος κατηγορούνταν ότι στις 10 Αυγούστου 2014 συμφώνησε να πουλήσει ένα κινητό τηλέφωνο στην καταγγέλλουσα έναντι του ποσού των 400 ευρώ. Τα χρήματα αυτά η γυναίκα τα πλήρωσε προκαταβολικά μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, όμως τηλέφωνο ουδέποτε έλαβε!

Έτσι προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας έγκληση σε βάρος του κατόχου του καρτοκινητού που δεν ήταν άλλος από τον 37χρονο,  σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη.

Η δίκη έγινε χθες και όπως τόνισε μεταξύ άλλων η συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου κα Μαρία Κρικοπούλου, ο πελάτης της απουσίαζε από την  Πάτρα το επίμαχο διάστημα και βρισκόταν στα Γιάννενα όπου διέμενε με την οικογένεια του.

Ως εκ τούτου δε δύνατο να είχε λάβει εκείνος τα χρήματα από την εταιρεία ταχυμεταφορών στην Πάτρα.
Σημειώνεται πως παρόμοιες απάτες έχουν καταγραφεί σε χρονικό διάστημα δύο μηνών σε βάρος συνολικά δέκα ατόμων, σε Κρήτη, Θήβα, Αθήνα, Καβάλα και Κάρπαθο.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 37χρονο, απαλλάσσοντάς τον από την κατηγορία.

https://www.rodiaki.gr/article/439552/aphllagh-37xronos-kathgoroymenos-gia-apath

To Top