Κατέπεσε στο δικαστήριο Πάτρας η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για οικογένεια

Κατέπεσε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που «βάρυνε» μια οικογένεια από την Ηλεία, η οποία είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2019 για διακίνηση ναρκωτικών σε ένα μεγάλο αριθμό τοξικομανών.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών κάθισαν 18 άτομα, το οποίο μετά από αρκετές συνεδριάσεις, τους αθώωσε για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο αποφάσισε για τον βασικό κατηγορούμενο την μετατροπή της κατηγορίας σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ξεπερνά το ποσό των 75.000 ευρώ, ο οποίος στην δικογραφία αναφερόταν ως φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης, και του επέβαλε συνολική ποινή καθείρξεως 9 ετών, αφότου του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής στη φυλακή.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε βαθμό πλημμελήματος, αρκετοί θεωρήθηκαν τοξικομανείς και τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικές περιστάσεις.

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν κυμαίνονται από 5 έτη έως 2 έτη φυλάκισης και σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», όσοι ήσαν κρατούμενοι και έχουν εκτίσει το μισό της ποινής τους θα αποφυλακιστούν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για μια «διογκωμένη» από πλευράς των προανακριτικών αρχών υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2019 στην Ηλεία και εκφράστηκαν έντονες ενστάσεις για το πως ερμηνεύτηκαν οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Υπενθυμίζουμε ότι οι 14 συλλήψεις είχαν γίνει σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική και μεταξύ των συλληφθέντων ήταν εκτός από τον φερόμενο αρχηγό, συγγενικά του πρόσωπα πρώτου βαθμού και άτομα του περίγυρού του, οι οποίοι μετά την δικαστική απόφαση βγαίνουν από τη φυλακή.

Στην κατοχή του πρώτου είχαν κατασχεθεί 125 περίπου κιλά κάνναβης (ήταν κρυμμένες σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας), 162 γραμμάρια κοκαΐνης, 114 γραμμάρια ηρωίνης, όπλα, ζυγαριές ακριβείας, κινητά, φυσίγγια κ.ά.

http://patrastimes.gr/%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7/

To Top