Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 56χρονο που κατηγορούνταν για το θάνατο ενός 19χρονου παλικαριού σε τροχαίο δυστύχημα στο νησί μας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2016, δέκα λεπτά μετά τις δέκα το πρωί στη διασταύρωση των οδών Δενδρινού με Γρηγορίου Ε΄, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 56χρονος συγκρούστηκε με το δίκυκλο μοτοποδήλατο του 19χρονου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του νεαρού δικυκλιστή, ο οποίος παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύτηκε για ένα μήνα, στις 21 Μαρτίου 2016, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα ο 56χρονος καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2021 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, άσκησε έφεση δια του δικηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον 56χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

To Top