Έγκλημα στη Νέα Ερυθραία: Ισόβια στον κατηγορούμενο που πυροβόλησε και σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Ισόβια αλλά και κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία ενός υπαλλήλου εταιρείας φυσικού αερίου το 2021 στη Νέα Ερυθραία αλλά και τον τραυματισμό ενός ακόμη, επέβαλλε με απόφαση του, κατά πλειοψηφία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 41χρονο κατηγορούμενο της υπόθεσης αποκαλούμενο και ως Σαμουράι.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία» είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, ο οποίος στην απολογία του είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του «μαστουρωμένη κούκλα» αποδίδοντας το αποτρόπαιο έγκλημά του στη χρήση ναρκωτικών και δη κοκαΐνης.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και την ώρα που οι δυο υπάλληλοι εργάζονταν στο πεζοδρόμιο εκείνος ενοχλήθηκε ως συγγραφέας, όπως δήλωσε, από τη φασαρία που έκαναν. Ακόμη, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό ενώ του επέβαλλε φυλάκιση 8 μηνών και πρόστιμο 900 ευρώ για τις άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε, δηλαδή της κατοχής ναρκωτικών, οπλοφορίας οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής.

Να σημειωθεί ότι η έδρα κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πλειοψηφία 6-1, αφού ένας ένορκος είχε την άποψη ότι ο δράστης δεν είναι ικανός καταλογισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασθείς είχε εμφανιστεί στα θύματά του φορώντας στολή πολεμικών τεχνών της Άπω Ανατολής.

To Top