Για κλοπές στην Κάλυμνο αλλά και υπεξαίρεση αρχαίων μνημείων κατηγορούνταν ένας 30χρονος και μία 73χρονη που δικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν οι δύο εμπλεκόμενοι φέρονταν να είχαν διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2015 και για αυτά ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατά συνήθεια για τον 30χρονο, καθώς και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας για την 73χρονη.

Για τις κατηγορίες αυτές δικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο απάλλαξε από κάθε κατηγορία την 73χρονη κρίνοντάς την αθώα, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον 30χρονο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 30χρονος διέπραξε κλοπές το καλοκαίρι του 2015 στην Κάλυμνο.

Πιο αναλυτικά, στις 14 Ιουνίου 2015 περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα ο κατηγορούμενος μπήκε στο υπόγειο σπιτιού στην Κάλυμνο και αφαίρεσε ένα μπιτόνι με λάδι, ένα βενζινοκίνητο πριόνι κοπής ξύλων, ένα ψαροντούφεκο, και ένα ζευγάρι μποτάκια.

Επίσης το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ο 30χρονος αφού παραβίασε τα παράθυρα σπιτιού στην Κάλυμνο μπήκε μέσα και αφαίρεσε 5 σερβίτσια, 100 πιάτα, 5 σετ ανθοδοχείων, 50 τεμάχια κεντήματα, δύο κάδρα κ.α. συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Αλλά και στις 17 Ιουνίου 2015 ο 30χρονος μπήκε σε ισόγεια κατοικία στην Κάλυμνο και αφαίρεσε έναν ηλεκτρικό τροχό αξίας 90 ευρώ, ένα ψαροντούφεκο αξίας 120 ευρώ και ένα σφυρί αξίας 25 ευρώ. Τα αρχαία Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και προκειμένου να διαπιστωθεί πού διοχέτευε τα κλοπιμαία ο 30χρονος, έκαναν έρευνα στο σπίτι της 73χρονης και διαπίστωσαν ότι κατείχε παράνομα στο σπίτι της δεκάδες αρχαία αντικείμενα και κυρίως αμφορείς!

Η 73χρονη συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και για αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

To Top