Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 65χρονο για το τραγικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από έξι χρόνια στον Έμπωνα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 48χρονος δικυκλιστής.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2019 και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου είχε κρίνει ένοχο τον 65χρονο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 65χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Φώτη Χατζηδιάκου, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον 65χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.
Στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας του άτυχου 48χρονου παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το δυστύχημα είχε σημειωθεί περίπου στις 4 το απόγευμα στις 20 Απριλίου 2017, στον κεντρικό δρόμο Έμπωνα-Σαλάκου. Εκεί κινούνταν με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του ο άτυχος 48χρονος ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 65χρονος κάτοικος της περιοχής.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 48χρονος δικυκλιστής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που συγκλόνισε για ακόμα μία φορά την τοπική κοινωνία, διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

To Top